© Shutterstock

Maasmechelse riskeert werkstraf nadat ze vrouw met steen op hoofd slaat aan schoolpoort

Maasmechelen -

Een 40-jarige Maasmechelse riskeert een werkstraf van 80 uur omdat ze een vrouw aan de schoolpoort met een steen op het hoofd sloeg tijdens een ruzie. De Maasmechelse draait de feiten om en zegt dat zij eerst aangevallen werd.

Shauni Deferm

De feiten vonden plaats op 29 april 2019 aan een schoolpoort in Maasmechelen. De 40-jarige vrouw en het slachtoffer kregen het met elkaar aan de stok tijdens een discussie over hun vaders, die onderling al een tijdje in conflict lagen. Het slachtoffer zou de kinderen van haar zus naar school gebracht hebben en daar de 40-jarige vrouw hebben opgewacht om het over hun vaders te hebben. “Ze heeft haar gewoon aangesproken en op een volwassen manier gevraagd of de vader van de betichte de vader van mijn cliënte met rust kon laten”, sprak de raadsman van het slachtoffer.

Steen

Gemoedelijk verliep de confrontatie niet, want de twee vrouwen belandden in een gevecht. De 40-jarige zou het slachtoffer tegen de grond hebben gewerkt en met een steen op het hoofd hebben geslagen. De vrouw vraagt een schadevergoeding van zo’n 11.500 euro. De procureur vraagt een werkstraf van 80 uur.

De verdachte geeft toe dat ze met een steen geslagen heeft, maar stelt dat het om een genuanceerder verhaal gaat. “Ik voelde me echt in het nauw gedreven. Ze had me vast met de haren en ze kwam steeds terug”, sprak de vrouw.

Volgens de advocate van de Maasmechelse sloeg de vrouw alleen maar met de steen om uit de greep van het slachtoffer te kunnen ontsnappen. “Het was nooit de bedoeling om haar te verwonden.”

Vonnis op 8 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer