Themabeeld© Shutterstock

Nederlander voert heroïne in omdat hij met vriendin van drugsdealer aanpapt: “Onder druk gezet”

Hoeselt -

Een 20-jarige Nederlander krijgt een werkstraf van 200 uur voor de invoer, verkoop en het bezit van cocaïne en heroïne. De man werd met zijn huurvoertuig gecontroleerd in Hoeselt. Hij kwam met een opmerkelijk verhaal over de reden waarom hij begon te dealen.

De twintiger werd op 24 april 2023 door een politiepatrouille aan de kant gezet met zijn huurauto. De man had 975 euro cash, 50 gram heroïne en 4 gram cocaïne op zak. In zijn telefoon vonden de verbalisanten berichten waaruit bleek dat hij dealde in opdracht van een vereniging. “In die berichten werd gevraagd of hij wilde beginnen met dealen en hoelang hij wilde werken. Er werd gezegd dat hij veel geld kon verdienen en dat ze een wagen op zijn naam zouden regelen”, aldus de Tongerse aanklager. De modus operandi was volgens de aanklager duidelijk. “Ze lieten twintig minuten op voorhand het adres voor de levering weten. Hij legde 250 kilometer per dag af. Dat zegt veel over de intensiteit van het dealen.”

Wapen tegen hoofd

De raadsman van de man kwam met een opvallend verhaal over de reden waarom zijn cliënt dealde. “Hij is onder druk gezet. Hij leerde een meisje kennen maar zij had al een relatie. Haar vriend was de opdrachtgever van de bende waarvoor hij moest beginnen dealen. Hij kreeg een wapen tegen zijn hoofd en werd voor de keuze gesteld: dealen of ze zouden hem iets aandoen.”

De Tongerse rechter veroordeelde de twintiger tot een werkstraf van tweehonderd uur en een geldboete van 8.000 euro. De boete werd voor 5.600 euro uitgesteld. Als de man de werkstraf niet uitvoert, moet hij voor twintig maanden naar de cel. Hij moet een vermogensvoordeel van 3.850 euro ophoesten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer