Vlaamse cartooniste Chrostin verbreekt verloving met man en uit zich als queer in nieuwe graphic novel

Christina De Witte (27), beter bekend onder haar cartoonistennaam Chrostin, heeft haar verloving met een man verbroken en is nu samen een vrouw.

Heel Vlaanderen leerde Chrostin (nom de plume voor Christina De Witte) in 2019 kennen met haar deelname aan ‘De slimste mens ter wereld’. Chrostin is de dochter van een Vlaamse vader en een Thaise moeder. Bij cartoon-liefhebbers was ze al langer bekend met haar stripfiguurtje Chrostin. Door publicatie op Instagram heeft ze wereldwijd fans. Zelfs de Amerikaanse auteur Ashton Kutcher.

LEES OOK. Cartooniste Chrostin treedt uit de anonimiteit in ‘De slimste mens’: “De cafétest viel fameus tegen”

“Aan niets zie je het, maar Christina De Witte, in Vlaanderen beter bekend als Chrostin (@chrostin), zat de afgelopen maanden in een storm, of eerder een tsunami, zoals ze het zelf noemt: ze verbrak haar verloving met een man en vertrok uit hun huis in Antwerpen”, meldt ze nu op het Instagram-account van de Nederlandse nieuwssite Brandpuntplus.

(lees verder onder de Instgram-post)

© Instagram

“De Belgische cartooniste tekende een queer verhaal in haar meest recente boek ‘Araya’ en besefte dat het over háár ging. “Ik dacht op een dag: Nee, ik kan mezelf dit niet nog één dag langer wijsmaken”, schrijft Brandpuntplus.

In de bijschriften bij één van de foto’s zegt Chrostin: “Sinds ik met haar aan het daten ben… life is worth being exited about again. Bijzonder, zeker voor een eerste queer liefde.”(pom)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer