© Getty Images

Remco Evenepoel sust de gemoederen over gravelrit in de Tour: “Het ziet er gekker uit dan het eigenlijk is”

Remco Evenepoel ziet weinig graten in de veelbesproken etappe van de Ronde van Frankrijk 2024, een controversiële rit die ruim dertig kilometer aan gravelstroken bevat. “Het ziet er gekker uit dan het eigenlijk is”, suste hij de gemoederen na een verkenning.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Bij de voorstelling van de Tour voor 2024 was er veel controverse rond de negende etappe naar Troyes, die 32 kilometer aan gravel bevat. Recent ging Evenepoel die net als de individuele tijdrit van twee dagen voordien verkennen. Opvallend: Evenepoel is gebruikelijk een man met een uitgesproken mening en hij heeft sinds de Giro 2021 geen goeie herinneringen aan onverharde wegen in een grote ronde, maar toch ziet hij geen problemen in de gravelrit van de Tour.

© Le Tour

“Het ziet er voor de buitenwereld gekker uit dan het eigenlijk is, denk ik”, zei Evenepoel vrijdag op een digitaal persmoment van zijn ploeg Soudal Quick-Step. “De rit is niet zo technisch. De gravelsectors zijn niet gevaarlijk. Dat is iets dat iedereen eigenlijk moet weten: ja, het is gravel, maar het is niets speciaals. Natuurlijk moeten we opletten dat we er niet op een stomme manier tijd verliezen, maar ik vind het een hele mooie rit. Ik heb echt genoten van de verkenning.”

Evenepoel maakt in de editie van 2024 zijn debuut in de Ronde van Frankrijk, die op 29 juni start in het Italiaanse Firenze en op 21 juli eindigt in Nice. Ook tijdens het persmoment noemde Evenepoel “eindpodium in Nice” zijn grootste doel voor 2024. “Dat zou een droom zijn die uitkomt. De plek doet er niet toe, gewoon op dat podium staan in Nice.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer