Ex-model krijgt bijna vier jaar cel omdat ze haar steenrijke man wilde laten vermoorden: “Ik kreeg maar 15.000 dollar per maand”

Een voormalig Amerikaans model heeft een gevangenisstraf van drie jaar en acht maanden gekregen, omdat ze haar steenrijke ex-man wilde laten vermoorden. Het motief? De vrouw vond dat ze te weinig alimentatie kreeg: “amper” 15.000 dollar per maand, omgerekend een schamele 14.000 euro.

jvh
Bron: Metro

Tatyana Remley (43) werd in augustus 2023 opgepakt in Solana Beach, in de staat Californië, toen ze een huurmoordenaar wilde betalen voor de moord op haar ex-man Mark. Het koppel was 12 jaar getrouwd geweest, maar een jaar eerder was hun huwelijk op de klippen gelopen. En tot woede van de vrouw kreeg ze maandelijks “maar” 15.000 dollar als alimentatie.

Daarom contacteerde ze een oude vriend, met de vraag om een huurmoordenaar te vinden die voor 2 miljoen dollar haar ex-man om het hoekje wilde helpen. Wat ze niet wist: die vriend contacteerde haar ex-man, en de ‘huurmoordenaar’ waarmee ze had afgesproken op dat terras was een undercover agent. Remley werd opgepakt, en in januari veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.

Rollercoaster

Het lijkt het einde van een tumultueus parcours, want het leven van Remley kende in het verleden wel meer hoogtes en laagtes. Zo werd de vrouw als kind seksueel misbruikt door een familielid, en werd ze door haar alcoholische vader jarenlang afgeschermd van de buitenwereld. Ze was ook een jaar getrouwd met miljonair Ken Woolcott, alvorens ze Mark Remley leerde kennen.

Haar huwelijk met die miljonair was al helemaal een rollercoaster: zo figureerden ze samen in een docusoap over een beroemde seksclub in Beverly Hills, waarin ze getuigden over hun leven als swingers. Maar uit echtscheidingspapieren blijkt dat Mark Remley zijn vrouw ook meermaals bedreigde met een pistool, achtervolgde met een mes, en “verbaal misbruikte, drugs gebruikte, en gevaarlijke vrienden had”.

Cirque du Soleil met paarden

En dan was er nog dat gefaalde zakelijke avontuur: de Remleys hadden jarenlang gewerkt aan ‘Valitar’, een ambitieuze show met acrobaten en paarden die “Cirque du Soleil het vuur aan de schenen moest leggen”. Jammer genoeg vond het publiek dat niet bepaald: de kritieken waren vernietigend, en de geplande tournee van 45 shows werd na vijf dagen stilgelegd.

Na hun mislukte ‘Cirque du Soleil met paarden’ lieten de Remley’s een gat van miljoenen aan onbetaalde lonen en rekeningen achter.© Facebook

De Remley’s lieten een gat van miljoenen aan onbetaalde lonen en rekeningen achter, maar bleven desondanks vasthouden aan hun luxueuze levensstijl “met verschillende landhuizen, boten en exotische huisdieren”. Toch werden de barsten in hun huwelijk zichtbaar: ze dienden doorheen de jaren verschillende scheidingsaanvragen in, alvorens hun huwelijk vorig jaar definitief op de klippen liep. Een liefdesrelatie die in augustus helemaal eindigde in haat op een terras in Californië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer