Neuroloog Steven Laureys buigt zich over het geheugen van Joe Biden.
Volledig scherm
PREMIUM
Neuroloog Steven Laureys buigt zich over het geheugen van Joe Biden. © HLN Fotomontage

Neuroloog over de gaten in het geheugen van Joe Biden: “Biden ontkent de biologische realiteit”

Hij kon met de beste wil van de wereld niet op de naam ‘Hamas’ komen en volgens sommigen weet hij zelfs niet meer in welk jaar zijn eigen zoon overleed. Maar Joe Biden is formeel: “Er is niets mis met mijn geheugen.” Maar hoe zit dat eigenlijk? Vanaf wanneer gaat je geheugen achteruit? En is het een beetje zoals bij een harde schijf: vol is vol? Neuroloog Steven Laureys legt uit. “Topfuncties op latere leeftijd, je kunt je daar vragen bij stellen.”

51 reacties

  • Kim Verweert

    2 maanden geleden
    en dat neemt dan beslissingen voor miljoenen amerikanen... En daarna zullen de amerikanen hier de gevolgen van moeten dragen.
  • bart deleye

    3 maanden geleden
    stop ermee man, geef jongere mensen een kans....een land is zo sterk, als de man die het vertegenwoordigt.
  • Raphaël Defour

    3 maanden geleden
    Wat aan het besluit van de rechtbank is aangebreid is gewoon een beschadiging operatie van een niet onafhankelijke rechter. Dat de republikeinen geen andere figuur dan Trump naar voor weten te schuiven zegt veel over hoe het bij hen zit.
  • Anatole De Cock

    3 maanden geleden
    Als men stug blijft vasthouden aan Biden, vergroot dit aanzienlijk de kans op een nederlaag bij de verkiezingen. Heeft een psychologische invloed op het kiesgedrag bij heel wat Amerikanen, mijn gedacht.
  • Fantozzi Ugo

    3 maanden geleden
    Leeftijd speelt geen rol, ik ken iemand die is 85 en die springt nog over de vijver met een polsstok als't moet. Dat is bij iedereen verschillend... De ene takelt sneller af dan een ander. En vanaf 80 jaar, wat al een mooie leeftijd is, komt dat voor, maar daarom nog niet bij alle hoogbejaarde mensen.