Beide motoren van het privévliegtuig waren uitgevallen toen de piloot om een noodlanding vroeg in Florida. AP
Florida Department of Transportation

Twee doden na noodlanding van privévliegtuig op snelweg in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn twee personen om het leven gekomen nadat een privévliegtuig een noodlanding had proberen te maken op een snelweg in Florida. Bij de noodlanding botste het toestel, met vijf inzittenden, tegen twee voertuigen op de weg. Het is niet zeker of er bij de crash ook slachtoffers op de grond zijn gevallen. 

Het privévliegtuig, een Bombardier Challenger 600, was gisterennamiddag met vijf inzittenden vanuit de Amerikaanse staat Ohio richting Florida vertrokken toen de piloot twee minuten voor de voorziene landing via de radio contact opnam met de luchtverkeersleiding. Beide motoren zouden zijn uitgevallen toen de piloot om een noodlanding vroeg.  

"De luchtverkeersleiding heeft die onmiddellijk toegelaten, maar de piloot verklaarde dat hij de landingsbaan van het vliegveld in Naples niet zou bereiken en probeerde te landen op de Interstate 75", klinkt het bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. 

De vleugel van het vliegtuig raakte een auto en een vrachtwagen, vervolgens botste het toestel tegen een muur en vloog het in brand. Twee inzittenden kwamen om het leven. Het is niet bekend of er ook slachtoffers zijn gevallen op de grond. 

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en de National Transportation Safety Board zullen het ongeval verder onderzoeken. De weg is ondertussen afgesloten voor onderzoek en reparatie, de lokale autoriteiten raden alternatieve routes aan.

Meest gelezen