Themabeeld© Belga Image

Opvangboot voor asielzoekers in Arnhem geëvacueerd na brand

Op een boot in Arnhem waar asielzoekers worden opgevangen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om het vuur aan de Nieuwe Kade in de hoofdstad van Gelderland te bestrijden. Acht mensen hebben rook ingeademd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

jvh
Bron: BELGA

Het schip waarop de brand woedde, is ontruimd. Ook een naastgelegen boot waar eveneens asielzoekers worden opgevangen is ontruimd. Er worden op beide schepen samen driehonderd mensen opgevangen. Die worden nu tijdelijk ondergebracht in het stadskantoor van de gemeente. Aanvankelijk was iemand vermist, maar die werd teruggevonden.

De brand is rond 01.45 uur ontstaan in het restaurant. Daarna heeft de rook zich snel over het schip verspreid, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio. Het vuur was rond 03.30 uur onder controle. De brandweer controleert beide boten op de aanwezigheid van rook en besluit daarna of de bewoners kunnen terugkeren.

De verwachting is dat de bewoners van de naastgelegen boot binnenkort terug mogen. De schade op het schip waarop de brand heeft gewoed, is dermate groot dat terugkeer nu niet mogelijk is. De gemeente Arnhem en de asielopvanginstantie zijn in overleg over waar de getroffen asielzoekers onderdak kunnen vinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer