Hond doodgeschoten die baasje en politie aanviel

Mortsel -

In Mortsel is vrijdagavond een hond doodgeschoten door de lokale politie. De hond viel zijn baasje aan en viel ook de toegesnelde agenten aan. Twee personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident speelde zich af omstreeks 23 uur in de Statielei in Mortsel. “Een man en een vrouw liepen met een hond, een American stafford, op de Statielei in Mortsel”, vertelt woordvoerder Lieselotte Claessens van het Antwerps parket. “Op een gegeven moment viel de hond zijn baasje en de vrouw aan.”

De lokale politie Minos kwam ter plaatse, maar bij aankomst werden zij ook aangevallen door de hond. De politie zag zich genoodzaakt de hond neer te schieten. Omstaanders hoorden verschillende schoten. Zowel de man als de vrouw werden met verschillende beetwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is onduidelijk. De politiemensen raakten niet gewond.

De cafés op het Statieplein in Mortsel zaten vrijdagavond goed gevuld, waardoor verschillende mensen getuige waren. “Alles begon eigenlijk al op café”, vertelt een ooggetuige. “Het duo zat met de hond op café. Het was duidelijk dat de man zijn hond niet onder controle kreeg. Hij begon de hond te jennen. Mogelijk was er alcohol in het spel. Op straat heeft de man meerdere keren naar de hond getrapt, daarna viel dat beest het koppel aan.”

© jtp

© jtp

© jtp

© jtp

© jtp

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer