Dertiger uit Eindhoven verdrinkt in zwembad van Lommel

Het zwembad van Lommel (archiefbeeld)© Dick Demey

In het zwembad van Lommel is vrijdagavond een 31-jarige man uit het Nederlandse Eindhoven verdronken. Er loopt een onderzoek naar de precieze omstandigheden van de verdrinking.

blg, hbvl

Het zwembad werd op dat moment afgehuurd door de Lommelse moskee Al-Furqan, een vereniging die door vijf inwoners van Lommel met Marokkaanse roots werd opgericht. De vzw organiseert twee keer per maand op vrijdagavond een zwemavond voor mannen en kinderen. Het zwembad is dan niet publiek toegankelijk.

De hulpdiensten, waaronder duikers van de brandweerzone Noord-Limburg en een MUG-team, zijn vrijdagavond rond 21.45 uur naar het zwembad van de Soeverein in Lommel opgeroepen. De zwemmer werd nog uit het water gehaald, waarna de redders en hulpdiensten de reanimatie opstartten, maar uiteindelijk overleefde de man het niet.

De politie was tot na middernacht bezig met het in kaart brengen van het ongeval. Het parket Limburg werd op de hoogte gebracht. “Er is evenwel geen sprake van een verdacht overlijden”, zo zegt Bob Nijs, de burgemeester van Lommel, op het VRT-radionieuws.