brand A71 Duitsland Rennsteigtunnel  / Rennsteigtunnel A71 brand
Volledig scherm
brand A71 Duitsland Rennsteigtunnel / Rennsteigtunnel A71 brand © Polizei Thuringen / Feuerwehr Thuringen

Beelden tonen hoe truckchauffeur 6 kilometer met brandende vrachtwagen door tunnel rijdt om ramp te voorkomen

Een Poolse truckchauffeur (41) heeft in Duitsland heldhaftige toeren uitgehaald. Toen hij er niet in slaagde om in een tunnel een brand aan zijn lading te blussen, kroop de man koelbloedig terug achter zijn stuur. Hij raasde nog zes kilometer voort alvorens, buiten de tunnel, zijn truck te stoppen. De Duitse politie zegt dat hij een ramp heeft voorkomen.

68 reacties

  • Chris Lorand

    3 maanden geleden
    Respect
  • Philip Savaete

    3 maanden geleden
    Hij hield zich aan de veiligheidsregels, maar toch wel koelbloedig gehandeld. Knap. @Leonarda Van Opbroecke: Ik lees in het artikel dat de brand aan een van z'n banden was - dus eerder oververhitte remmen dan een probleem met z'n lading. Je argument houd wel steek maar dan niet alleen voor tunnels, maar ook voor garages in huizen, ondergrondse parkeerplaatsen,...etc
  • Guido Leysen

    3 maanden geleden
    Leonarda Van Opbroecke, het staat DUIDELIJK aangegeven in het artikel. Eén van de banden van zijn eigen truck vatte vuur. Maar ja, het zal wel aan de EV's liggen die eigenlijk veiliger zijn dan benzine wagens.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Heldhaftige chauffeur. Maar welk type wagen heeft de brand aangestoken? Een EV of fossiele brandstofwagen? Dat is iets waar we moeten voor gaan opletten in tunnels.
  • Bart Verfaillie

    3 maanden geleden
    Respect