Mohamed Aissa© Federale politie

‘Most wanted’-crimineel die in ons land veroordeeld is tot levenslang opgepakt na diefstal in Marokko

De Marokkaanse politie heeft op 27 januari Mohamed Aissa gearresteerd op verdenking van diefstal. De man stond op de ‘most wanted’-lijst van de federale politie in België, omdat hij hier veroordeeld is tot een levenslange gevangenisstraf.

jvh
Bron: BELGA

Aissa werd op 16 september 2014 door het hof van assisen veroordeeld voor feiten gepleegd op 20 mei 2011 in Brussel. Twee mannen pleegden er een diefstal met geweld in een appartement aan de Bergstraat, waarbij het slachtoffer overleed aan haar verwondingen. Eén van de daders kon worden gevat, Mohammed Aissa kon de vlucht nemen. Sinds zijn veroordeling werd hij door ons land opgespoord: in 2016 kwam hij zelfs op de ‘most wanted’-lijst van de federale politie.

De Marokkaanse politie pakte de man twee weken geleden op, op verdenking van diefstal. “Sindsdien zit hij in de gevangenis in Tanger”, maakt de federale politie bekend.

Het is niet duidelijk of Marokko de man aan ons land zal overdragen: Marokko levert geen eigen onderdanen uit. “Op 1 maart moet hij daar voor een rechter verschijnen die zal beslissen over de verdere stappen, rekening houdende met de veroordeling tot levenslange opsluiting die de man in België kreeg”, aldus de federale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer