PTI-voorzitter Gohar Khan© AP

Ook Pakistaanse oppositiepartij roept zichzelf uit tot winnaar van verkiezingen

In Pakistan heeft Tehreek-e-Insaf, de oppositiepartij van de opgesloten ex-premier Imran Khan, zichzelf uitgeroepen tot winnaar van de parlementsverkiezingen. Eerder eiste ook al de Pakistan Muslim League, de partij van ex-premier Nawaz Sharif, de overwinning op.

jvh
Bron: BELGA

“Wij hebben de meerderheid en willen de volgende regering vormen”, verklaarde PTI-voorzitter Gohar Khan zaterdag op een persconferentie in de hoofdstad Islamabad. Hij sprak opnieuw van kiesfraude, en riep de instellingen in het land op om de wil van de kiezer te respecteren.

Twee dagen na de verkiezingen staat Pakistan voor een moeilijke regeringsvorming. Sharif, die door velen werd gezien als duidelijke favoriet, slaagde er niet in om met zijn partij een meerderheid vast te krijgen en zou het, met 95 procent van de kiesdistricten geteld, moeten stellen met slechts 71 zetels in het parlement. De onafhankelijke kandidaten, van wie de meesten volgens Pakistaanse media banden hebben met Imran Khan en de PTI, gingen verrassend aan de haal met 100 van de 266 zetels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer