Opnieuw treinverkeer tussen Antwerpen en Sint-Niklaas na stroomstoring, ook treinverkeer tussen Brussel en Leuven lag uur lang stil

Door een stroomstoring in Beveren lag het treinverkeer tussen Antwerpen en Sint-Niklaas volledig stil sinds 17.30 uur. Spoorwegbeheerder Infrabel meldt dat het probleem sinds 20.15 uur is opgelost. Eerder vandaag lag ook het treinverkeer tussen Brussel en Leuven een uur lang stil door een stroomstoring. Spoorwegmaatschappij NMBS waarschuwt voor gevolgvertragingen en -afschaffingen.

Tot tweemaal toe werd het treinverkeer in ons land vandaag verstoord door een stroomstoring. De problemen begonnen rond 15.00 uur op de lijn Brussel-Leuven. "Technisch personeel van Infrabel gaat ter plaatse om het probleem zo snel mogelijk op te lossen", klonk het bij Thomas Baeken van Infrabel. 

De storing trof ook het treinverkeer tussen de hoofdstad en Brussels Airport. Er stonden door de stroomstoring vier treinen geblokkeerd, in de buurt van Nossegem en Zaventem. De NMBS laat weten dat het treinverkeer rond 16.00 uur is hernomen, maar waarschuwt voor vertragingen en afschaffingen als gevolg van de storing.

Oorzaak onbekend

Volgens distributienetbeheerder Fluvius is de oorzaak van het defect nog niet bekend. Er zat ook een deel van Zaventem zonder stroom, maar ook dat probleem is intussen opgelost.

Alle elektriciteitsposten langs de sporen tussen Brussel en Leuven waren zonder stroom gevallen, wat erop wijst dat de stroomstoring vermoedelijk bij de leverancier te zoeken is. Netbeheerder Fluvius bevestigt dat door een "spontaan kabeldefect" maximaal een 500-tal huizen in Zaventem zonder elektriciteit gevallen waren. 

Ook problemen tussen Antwerpen en Sint-Niklaas

Niet veel later werd het treinverkeer tussen Antwerpen en Sint-Niklaas onderbroken. Door een stroomstoring aan de seinen in Beveren lag het verkeer sinds 17.30 uur in beide richtingen volledig stil. Dat probleem is sinds 20.15 uur opgelost, meldt Infrabel. Ook op deze lijn waarschuwt NMBS voor gevolgvertragingen en -afschaffingen. 

Meest gelezen