© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

500 gezinnen zonder stroom door panne in Zaventem, ook treinverkeer tussen Brussel en Leuven onderbroken

Door een stroompanne zitten zo’n 500 gezinnen in Zaventem zonder stroom. De luchthaven is wel gevrijwaard. Ook het treinverkeer tussen Brussel en Leuven is volledig stilgevallen.

Bron: BELGA

Sinds 15.00 uur zit een deel van de gemeente Zaventem zonder stroom door een kabeldefect, dat bevestigt de regionale woordvoerder van Fluvius Stijn Faelens. “Brussels Airport is niet getroffen, omdat de luchthaven in een ander deel van de gemeente ligt.”

Volgens een inschatting van Fluvius zijn zo’n 500 gezinnen getroffen door de stroompanne. “We proberen de getroffen klanten zo snel als mogelijk langs een ander weg opnieuw van stroom te voorzien. Wanneer de hinder van de baan is, kunnen we nu nog niet meedelen.”

Ook bij de spoorwegen is er momenteel hinder. Alle elektriciteitsposten langs de sporen tussen Brussel en Leuven zijn zonder stroom gevallen, wat betekent dat de stroomstoring vermoedelijk “een hogerliggend probleem” is, bij de leverancier. “Vooral de lijn tussen Brussel en Leuven wordt momenteel geraakt door een stroompanne. Ook richting de luchthaven is er hinder. Treinen kunnen van Brussel naar Leuven, maar in de omgekeerde richting niet. Vier treinen stonden door de panne stil in de buurt van Nossegem en Zaventem”, zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.

De trein tussen Brussel-Zuid en Amsterdam is ondertussen opnieuw kunnen vertrekken. De treinen van Leuven naar Nijvel, van Eupen naar Oostende en die van Leuven naar ‘s-Gravenbrakel staan nog stil. “Ons technisch personeel is ter plaatse en probeert het probleem op te lossen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer