De leden van Vlaams Belang zijn niet welkom bij de vakbonden ACV en ABVV.
Volledig scherm
De leden van Vlaams Belang zijn niet welkom bij de vakbonden ACV en ABVV. © BELGA

Vakbonden screenen kieslijsten van Vlaams Belang op leden: wie ze "betrappen", wordt voor de keuze gesteld

De vakbonden ACV en ABVV hebben een onderlinge afspraak gemaakt dat ze de kieslijsten van Vlaams Belang voor de komende verkiezingen screenen op vakbondsleden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Wie ‘betrapt’ wordt, wordt voor de keuze gesteld: Vlaams Belang of de vakbond. Wie weigert te kiezen, wordt uit de vakbond gezet. Vlaams Belang reageert verontwaardigd bij onze redactie.

447 reacties

  • Mario Vanderlinden

    3 maanden geleden
    Leonarda, die bestaat! Iedereen is vrij zich aan te sluiten bij gelijk welke. Maar een organisatie mag nog altijd zijn eigen waarden bepalen!
  • Patrick Tamsyn

    3 maanden geleden
    Verbindende vakbonden? Puur politiek, ACV en BBTK zijn gewoon verbonden met hun respectievelijke politieke partijen. De liberale vakbond daarentegen heeft weinig met VLD te maken, Verhofstadt was er zelfs fel tegen gekant. Daarom kan deze vakbond zich gerust afzijdig houden van dergelijke verwerpelijke politieke spelletjes en houdt ze zich niet met uitsluiting van bepaalde politiek actieve leden bezig. Deze wijze van handelen toont net aan dat deze vakbonden er niet zijn voor hun leden.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Moet een vakbond partijgebonden zijn? Waarom geen onafhankelijke oprichten?
  • Jean West

    3 maanden geleden
    De vakbond mag dit doen volgens een uitspraak van het hof van cassatie, maar een ondernemer die iemand weigert omdat het tegen zijn principes is om een persoon met kleurtje of hoofddoek in zijn bedrijf te laten werken is dan een racist. Ongelooflijk.
  • Mario Vanderlinden

    3 maanden geleden
    @Luc Verstraeten: je kan dit gerust kosteloos mbt werkloosheidsuitkeringen bij de hulpkas, maar de service is daar zeer laag, laat mij zeggen onbestaand!