© AP

VIDEO. Erling Haaland scoort eerste goal in 74 dagen, invaller Kevin De Bruyne beslissend voor Man City met assist

Manchester City heeft zaterdagnamiddag in de openingswedstrijd van de 24e speeldag in de Premier League met 2-0 gewonnen van Everton.

Vincent Van Genechten

Erling Haaland maakte met twee doelpunten het verschil in het Etihad Stadium. Hij opende na 71 minuten de score met een rake trap na een hoekschop en deed er in de slotfase nog eentje bij, op assist van Kevin De Bruyne. Het waren voor de Noorse doelpuntenmachine zijn vijftiende en zestiende goal in dit Premier League-seizoen, maar wel pas de eerste treffers sinds 28 november. Haaland was zowat anderhalve maand geblesseerd out.

Jérémy Doku speelde bij de thuisploeg 88 minuten mee. Kevin De Bruyne viel na 57 minuten in. Amadou Onana deed hetzelfde bij de bezoekers in minuut 79.

In het klassement wipt City met 52 punten over Liverpool (51 punten). De Reds ontvangen later op de dag het Burnley van Vincent Kompany en kunnen dan weer leider worden (met een match meer gespeeld). Everton blijft als achttiende (19 punten) in de degradatiezone hangen.