VIDEO. Hanne Desmet schaatst onhoudbaar naar Wereldbekerzege, broer Stijn wordt tweede

Hanne Desmet heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden shorttrack in het Duitse Dresden de 1500 meter gewonnen. Desmet verwees de Amerikaanse Kristen Santos-Griswold naar de tweede en de Nederlandse Suzanne Schulting naar de derde plaats. Op dezelfde afstand bij de mannen eindigde Stijn Desmet op de tweede plaats.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Door de aanwezigheid van Schulting, die na elf maanden afwezigheid op het wedstrijdijs terugkeerde, had de vierde seizoenszege van Desmet een bijzonder karakter. “Ik heb geleerd dat ik geen machine ben”, had de Nederlandse deze week nog gezegd.

Naast de top drie bepaalde de Zuid-Koreaanse Shim Suk Hee de race. Acht ronden voor het einde nam Desmet het initiatief. Santos-Griswold nam over. Schulting leek af te wachten. Drie andere finalisten werden door een val uitgeschakeld. Op de tweede versnelling van Desmet had geen van haar concurrentes een antwoord. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hanne en Stijn Desmet hadden zich eerder zaterdagmiddag voor de finale geplaatst. Hanne deed dat op soevereine wijze. Met Santos-Griswold nam de Mechelse ruim afstand van de overigen. Voor Stijn Desmet had die kwalificatie meer voeten in de aarde. Hij bleef lang achterin de groep hangen en eindigde als vierde. Maar omdat hij was gehinderd, werd Desmet aan de A-finale toegevoegd.

Daarin moest Stijn Desmet zijn meerdere erkennen in de Canadees William Dandjinou. Daar had hij geen problemen mee. De omarming van beide trainingspartners in Montreal was hartelijk.

Via een inhaalactie binnendoor had Desmet vijf ronden (van de 15) voor het einde een positie in de top drie verworven. De Nederlander Friso Emons, een specialist op de 1500 meter, stribbelde tegen. Ook de Zuid-Koreaan Gun Woo Kim bood weerstand, maar werd uiteindelijk derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten