© BELGA

Verdienstelijk Lierse gaat onderuit in Beveren na onterecht afgekeurde goal van Ousmane Sow

Een verdienstelijk Lierse heeft een zesde nederlaag in zijn jongste zeven wedstrijden zaterdag op de Freethiel niet kunnen vermijden. De Pallieters liepen binnen 180 seconden op een dubbele achterstand, maar kropen via Ousmane Sow terug in de match. De spits zag kort na de pauze een doelpunt onterecht afgevlagd worden, alvorens de ingevallen Mathis Servais de partij besliste.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Ousmane Sow zaaide paniek, Alexandre De Bruyn bleekjes als valse negen

Exact twintig minuten hield Lierse zaterdag op de Freethiel aanvankelijk de schijn hoog dat er wat te rapen zou vallen in het Waasland. Met een gevaarlijk schot van Van Acker en nadien ook nog de doorgebroken Sow die zich alleen voor Reus in het leer verslikte, had het zelfs enige speldenprikken weten uit te delen. Om dan tegen een zoveelste opeenvolgende ontnuchtering aan te lopen. Weggeveegd werden de Pallieters in niet eens 180 seconden tijd. Eerst was Filipovic sneller dan Boone op een vrijschop om met het hoofd en de hulp van de dwarslat binnen te knikken, meteen daarop werd Nkaka voor lucht achtergelaten door Koyalipou. De topschutter van Beveren knalde staalhard en vol vertrouwen in de verste hoek. En dus kreeg de hoop op een kentering bij Lierse wederom een ferme knauw.

© BELGA

Maar toch. Het enige lichtpuntje bij de Pallieters bracht nog voor de pauze de broodnodige verse hoop. Nieuwkomer Ousmane Sow. Eerst werd hij op weg naar doel nog afgestopt door Filipovic, wat later was het wel bingo. Op een hoekschop viel het leer na enig geharrewar plots voor zijn voet, de nieuwkomer legde simpel in de hoek. Twee goals en een assist in vijf wedstrijden voor Sow. Dat is cijfermateriaal waar je op het Lisp al een heel eind mee komt.

© BELGA

Vroeg in de tweede periode leek diezelfde Sow zelfs een derde keer te scoren, toen hij in de rebound een schot van Brebels tegen de netten joeg. Een treffer, die echter onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel zou uit de beelden blijken. En dus werden de Pallieters nu al voor de tweede keer op rij stevig bedot door het scheidsrechterskorps. Het belette niet dat geel-zwart sterk uit de kleedkamer was gekomen en het balbezit steeds meer naar zich toe trok. Al bleven de grote kansen wel uit. Coach Emmerechts haalde regulator Cools naar de kant en kreeg vier minuten later de rekening gepresenteerd. Invaller Servais drong de grote rechthoek binnen en knalde droog in doel. De streep onder de partij kon daarmee worden getrokken. Ook al kwam vooral Kireev nog dicht bij een nieuwe aansluitingstreffer.

Een best verdienstelijke wedstrijd dus uiteindelijk wel van Lierse, dat wel. Maar niettemin toch een zesde nederlaag in de jongste zeven wedstrijden. En laat de Pallieters nu vooral meer nood hebben aan punten dan schouderklopjes. Het verhoopte trainerseffect onder Geert Emmerechts blijft daarmee ook volledig uit. Eén op twaalf mag de kersverse sportieve baas op zijn conto schrijven. Met daarbij cruciale afspraken met Seraing en Oostende halvelings of compleet gemist. Het doet de komende opdracht van de Pallieters vrijdag tegen Jong Genk op het eigen Lisp plots wel heel belangrijk worden.

LEES OOK. REACTIES. Pallieters willen het positieve meenemen uit Beveren: “Het Lierse van de tweede helft kruipt uit dit dal”

SK Beveren 3-1 Lierse

SK BEVEREN: Reus, Hrncar (82’ Wuytens), Bateau, Filipovic, Goncalves, Everton Luiz (88’ Moistsrapishvili), Verstraete, Ismaheel, Limbombe (88’ Mertens), Daci (70’ Servais), Koyalipou (82’ Salech).

LIERSE: Teunckens, Tirpan, Nkaka, Boone, Poelmans, Cools (73’ Kireev), Van Acker, Brebels, Van Dessel (88’ El Touile), De Bruyn (77’ Ocansey), Sow.

DOELPUNTEN: 21’ Filipovic 1-0, 23’ Koyalipou 2-0, 40’ Sow 2-1, 77’ Servais 3-1.

GELE KAARTEN: 65’ Verstraete.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Simonini.

TOESCHOUWERS: 4.500.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws