Remco Evenepoel verklaart vroege aanval én opmerkelijke viering in Portugal: “Het was een ingeving van het moment”

Eerste koers, eerste overwinning. Beter kon Remco Evenepoel niet beginnen aan 2024. Met een solo van 55 kilometer won hij de Figueira Champions Classic.

Vincent Van Genechten

“Het was een ingeving van het moment zelf omdat ik zag dat er steeds minder ploegmaats rond mij waren”, aldus de Belgische kampioen. “Het was direct een stevige aanval. Het gevoel was goed, dat is het belangrijkste om het seizoen mee te starten.”

De babbel van Evenepoel - die overigens vier keer het podium op moest - wordt dan even stilgelegd door een opdringerige persverantwoordelijke in Portugal. Na wat gehakketak over de vraag of er eerst vragen in het Nederlands gesteld mogen worden, gaat de winnaar van de dag door.

“Die aanval? Ja, het was meteen in orde. Ik zag bij het opdraaien naar dat stuk vals plat dat ik een mooi gat had, dus dat is een goed teken. Het was een goed stuk om aan te vallen ook. Ik denk dat iedereen dacht dat ik op dat stuk vals plat zou aanvallen, maar… Ja, het was een ingeving van het moment. Ik weet niet (lacht). Het was een heel lastig stuk. Ik had een paar seconden ervoor nog achterom gekeken en zag wat gaten in het peloton ontstaan. Het was het goeie moment om aan te gaan.”

“Het is sowieso leuk om meteen te winnen”, klinkt het. “Zeker op de manier waarop, met een goeie aanval en dat ook kunnen vasthouden. Dat is goed voor het vervolg. Nu proberen om de vorm vast te houden en een paar dagen te herstellen, want er komt een belangrijke koers aan. Naar wie ik belde aan de finish? (lacht) Dat was geen telefoontje, maar gebaseerd op de viering van een tennisser (de jonge Amerikaan Ben Shelton, die daarmee bedoelt dat hij ‘dialed in’ is, red.). Ik vind dat wel mooi en dus had ik het idee om het meteen eens te doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer