© AFP

SERIE A. Romelu Lukaku leek ex-club Inter even pijn te doen, maar AS Roma gaat de boot in tegen de leider

Romelu Lukaku heeft zaterdag met AS Roma een pijnlijke nederlaag geleden bij zijn ex-ploeg Inter. De Nerrazzuri bogen een 2-1-achterstand om in een 2-4-overwinning en blijven zo stevig aan de leiding in de Serie A.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Inter klom na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong via Francesco Acerbi (17.). Na het wegwerken van een hoekschop door uitgerekend Romelu Lukaku, kopte de Italiaanse verdediger de bal piekfijn voorbij Rui Patricio. De Romeinen rechtten nadien de rug en kwamen langszij via Mancini. Op slag van rusten zette Stephan El Shaarawy (44.) Roma zelfs op voorsprong: 2-1 bij de rust.

Inter ging bij de start van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en dat loonde ook: Marcus Thuram (49.) legde de bal op aangeven van Darmian in één tijd tegen de touwen. Slechts enkele minuten later was het opnieuw prijs voor de Milanezen. Na opnieuw goed werk van Marcus Thuram belandde de bal via Roma-speler Angelino (56.) in doel. Romelu Lukaku kreeg nog een uitgelezen kans om de stand opnieuw gelijk te brengen, maar de Rode Duivel raakte niet voorbij Yann Sommer. In de blessuretijd maakte Alessandro Bastoni (90. +3) er zelfs nog 2-4 van.

In de stand blijft Inter comfortabel aan de leiding met 60 punten, zeven meer dan eerste achtervolger Juventus. AS Roma is voorlopig vijfde met 38 punten.

Immobile maakt zijn tweehonderdste goal in Italië

Ciro Immobile heeft zaterdag een mijlpaal bereikt met zijn tweehonderdste goal in de Italiaanse Serie A. De spits van Lazio nam de 0-2 voor zijn rekening in de gewonnen uitwedstrijd bij Cagliari (1-3). Immobile voegde zich op de topscorerslijst aller tijden bij de acht spelers die tweehonderd doelpunten of meer maakten in de hoogste Italiaanse voetbaldivisie. Roberto Baggio staat boven hem met 205 goals. Silvio Piola, een icoon uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, leidt dat eeuwige klassement met 274 treffers.

Lazio behield door de uitzege op Cagliari de zesde plaats in de Serie A. De club treft komende woensdag Bayern München in de achtste finales van de Champions League.