Carnavalsraadszitting 2024 in CC De Werf in Aalst.
Volledig scherm
Carnavalsraadszitting 2024 in CC De Werf in Aalst. © Swirko

IN BEELD. Prins Vincent ontvangt de sleutels van de stad, Aalst carnaval is officieel begonnen!

Prins carnaval Vincent heeft de sleutels van de stad in handen gekregen op de carnavalsraadszitting in CC De Werf. Aalst carnaval is nu officieel begonnen!

  1. Politie krijgt nieuwe kazerne, Keizershalparking gaat ondergronds: “Het huidige Politiehuis was eigenlijk al bij de inhuldiging te klein”
    PREMIUM

    Politie krijgt nieuwe kazerne, Keizershal­par­king gaat onder­gronds: “Het huidige Politie­huis was eigenlijk al bij de inhuldi­ging te klein”

    De stad Aalst en de lokale politie hebben de knoop doorgehakt: er komt een nieuw Politiehuis en het zal de volgende bestuursperiode gebouwd worden op het gebied van de Keizershalparking. Op dit moment is er een princiepsbeslissing, maar die zet wel het denkproces over de vernieuwing van de hele omgeving van de Keizershalparking in gang. Volgens burgemeester D’Haese (N-VA) zou het niet slecht zijn dat de parkeerplaatsen betaalbaar blijven maar ondergronds gaan, dat er bovengronds een plein komt met plaats voor de Winterfoor, met een nieuwe politie- én brandweerkazerne.
    Aalst
  2. Aalst in rouw na plotse dood van Geert (48): “Hij woonde hier niet meer, maar voor carnaval kwam hij altijd terug. Waar Geert was, was het feest”
    PREMIUM

    Aalst in rouw na plotse dood van Geert (48): “Hij woonde hier niet meer, maar voor carnaval kwam hij altijd terug. Waar Geert was, was het feest”

    Hij had nog afscheid genomen van zijn vrouw en 12-jarig dochtertje, om zoals elk jaar feest te vieren in zijn geboortestad Aalst. Voor Geert Schockaert (48) uit Sint-Gillis bij Dendermonde moest carnaval al starten op donderdag, met een fuif in de carnavalskantine, maar de stoet van morgen zal hij niet halen. Geert stierf aan hartfalen in de zetel van vrienden. “Verkleden was zijn leven. Hij zal erbij zijn in de stoet en zijn foto zal in ons carnavalscafé hangen”, belooft boezemvriend Donny Van Damme een eerbetoon zonder weerga.