De solo van Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
De solo van Evenepoel. © JDK / Eurosport

Z’n 33ste succesvolle solo al, hoe krijgt Evenepoel dat telkens voor mekaar? “Ik gebruikte de strakke wind als bondgenoot”

Voila. Eén van zijn ‘Twaalf Werken’ van 2024 heeft Remco Evenepoel (24) alvast afgevinkt. Met het moordwapen waarop hij als geen ander in dit profpeloton een patent heeft: de (lange) solo. Hoe hij dat precies hanteert? Evenepoel licht een tipje van de sluier op.

18 reacties

  • Geert Degezelle

    3 maanden geleden
    Dirk Van Den Bossche: Isaac del Torro was daar ook. Wordt als een van de grootste talenten voor de toekomst beschouwd. del Torro probeerde naar Remco toe te rijden en kwam niet dichter dan 20 seconden en stond niet veel later plots op 56 seconden. Minimaliseren van prestaties van onze topsporters is duidelijk een Belgische neurologische aandoening blijkbaar.
  • Dirk Van Den Bossche

    3 maanden geleden
    Het ergste is, als hij demarreert was er geen enkele ploegmaat meer in de groep en dat terwijl een spurter als Vito Braet nog 2de is. Concurrentie was erg dun
  • luc lannoo

    3 maanden geleden
    Ja Remco is een fenomeen hij gaat veel winnen dit jaar jammer dat hij geen ploeg heeft voor de tour te winnen maar zal alles doen om op het podium te staan doe zo verder Remco u bent een groot Kampioen.
  • Lynn Maes

    3 maanden geleden
    dat hij eens in België komt rijden zoals De Omloop dan zullen eens zien wat hij daarvan terecht bereikt
  • dirk govaerts

    3 maanden geleden
    die hebben de rest van het peleton de kilometers er voor piepedood gereden . Florent , Remco's grote doelen liggen later en dan moeten die in vorm zijn . Nu kijken ze toch naar elkaar want iedereen met beetje ambitie weet als ik ( of ploegmaat die minder is) het gat dicht rij moet ik passen bij een volgende aanval , dus laat de andere het maar doen