Nonkel Gino kreeg een herkansing en het lukte hem dit keer wel om succesvol trouwfoto's te maken van Geert en Martine.

Na 32 jaar huwelijk eindelijk trouwfoto's en een wereldrecord indoor skydiving: de strafste dromen uit "De droomfabriek"

Geert en Martine krijgen 32 jaar na hun huwelijk eindelijk trouwfoto's, Seda heeft het wereldrecord indoor skydiven verbroken en An wilde lid van een motorbende worden en wordt door een colonne van 100 motards naar de studio begeleid. Dit zijn de strafste en mooiste dromen uit de tweede aflevering van "De droomfabriek" op VRT 1.

Wat was de strafste droom die in vervulling ging?

Seda (27) uit Sleidinge heeft het wereldrecord indoor skydiven verbroken. Ze was daarvoor al een jaar bezig met indoor skydiven. Al had ze naar eigen zeggen alles samen nooit meer dan 4 uur geoefend in een windtunnel. Het wereldrecord stond op ruim 8 uur, dus dat was een uitdaging. "De droomfabriek" bracht haar gelukkig in contact met de ideale coach: weervrouw Jacotte Brokken.

Uiteindelijk slaagt ze erin het record te breken. "Ik heb een wereldrecord", zegt ze verbaasd nadat ze bijna 9 uur rondzweeft. "En eentje die heel weinig mensen kunnen halen", voegt Brokken eraan toe. "Het is mij gelukt en dankzij jullie allemaal", zegt Seda met een heel brede glimlach op haar gezicht. Ze is meteen ook de eerste vrouwelijke wereldrecordhouder in de discipline.

Videospeler inladen...

Wat was het leukste moment?

Geert (63) en Martine (58) uit Aalst hebben geen enkele trouwfoto van hun huwelijk 32 jaar geleden. Gino, de broer van Geert, stond in voor de foto’s, maar die vergat de filmrolletjes te vervangen. Ook op het eerste filmrolletje bleek geen enkele geslaagde foto te staan.

"De droomfabriek" gaf het koppel én Gino een nieuwe kans. Gino kreeg opnieuw een analoog fototoestel in de handen gestopt. "Dat meen je toch niet? Hopelijk zijn het goeie rolletjes nu", zegt hij lachend. Daarna volgt een nieuwe fotoshoot in het stadspark. Een shoot die gelukkig wel lukt.

Videospeler inladen...

Waar pinkten we een traantje weg?

Het emotionele hoogtepunt komt uit dezelfde droom van Geert en Martine, want na de fotoshoot in het stadspark kreeg het koppel ook de kans om de burgerlijke plechtigheid opnieuw te beleven. En ook dit mocht Gino fotografisch vastleggen. Het leidt tot wat Bart Peeters "de selfie van het jaar" noemt.

Videospeler inladen...

En met die plechtigheid is de droom van Geert en Martine nog niet afgelopen, want in de studio kunnen ze ook nog eens hun openingsdans herbeleven. "7 anjers, 7 rozen" wordt live gebracht door hun grote idool Willy Sommers. En ook dit mag Gino vakkundig in beeld brengen.

Videospeler inladen...

Waar konden de kijkers thuis mee helpen?

De 7-jarige Louis uit Oostkamp zou heel graag een gebouw afbreken. "Er is één ding leuker dan bouwen en dat is afbreken", zegt hij. Hij kreeg de smaak te pakken door zijn papa Sander, die zelf als bouwvakker actief was. Jammer genoeg verloor Louis zijn papa aan een hersentumor.

De missie van Maaike Cafmeyer is deze week dan ook om een gebouw te vinden dat met de grond kan gelijk gemaakt worden door Louis. Wat hij exact zal afbreken, komen we pas volgende week te weten.

Videospeler inladen...

Dylan is dan weer op zoek naar een romantische Valentijnsuitstap met Lies, zijn vriendin met wie hij al 7 jaar verloofd is. De kijker kon een romantische uitstap helpen zoeken, maar uiteindelijk komt die vooral met suggesties om het huwelijksfeest zelf te organiseren. "7 jaar verloofd, is al lang genoeg", zegt Maaike Cafmeyer daarover.

Jokko

En hoe is het afgelopen met de zoektocht van vorige week?

Vorige week was Cafmeyer op zoek gegaan naar een motorclub voor An (41) uit Ooigem. Die heeft ze dankzij de kijkers gevonden. Begin deze week kreeg An eerst een spoedcursus motard-bijrijder en een eigen leren jekker in motorclubs The Free Wings en The Walkers in Vilvoorde.

Vanavond wordt ze door een colonne van 100 motards van haar huis naar de studio in Brussel begeleid. En van die rit wordt live verslag uitgebracht van op de motor door wielercommentator Renaat Schotte. "De situatie is betoverend", zegt hij onderweg. "We zijn zonet onder de 9 bollen van het Atomium gereden en die fonkelen allemaal."

Zelf noemt An de rit "formidabel", dat het regent deert haar niet. Uiteindelijk komt de colonne motards aan bij de VRT in Brussel. De motor met An achteraan rijdt zelfs binnen tot in de studio.

Videospeler inladen...

Meest gelezen