Bij hoogwater komt de zeikton zeker van pas.© roger dreesen

Carnaval

Carnaval in Opglabbeek spot met wateroverlast op N76: “Zeikton van de boer komt goed van pas”

Oudsbergen -

In Opglabbeek werd zaterdagavond carnaval traditioneel ingezet met de Lichtstoet. CV De Bollekes, Prins Wout I en Jeugdprins Kian I ontvingen vijfendertig groepen uit heel Limburg. Die trokken ondanks de lichte regen door dikke rijen van kijkers.

Roger Dreesen

De Opglabbeekse lichtstoet trekt ieder jaar meer toeschouwers. Het is een evenement dat succes kent en dat blijft groeien. De stoet staat bekend als een optocht van grote wagens, deze editie ook met boeren en hun verlichte tractoren. De kleinere wagens, maar ook heel wat prinsenwagens en raadswagens gevolgd door loopgroepen waren er ook bij. Alles wat van licht is voorzien, mag in Opglabbeek aansluiten. Vooral de praalwagens met lichteffecten werden gesmaakt.

De Opglabbeekse Chiro-paters, met hun kerkelijke recyclagewagen en een goedgevulde kruiwagen met snoep, inspireerden last minute ook de CD-Chiro meiden. Uiteindelijk zijn het de Einzelgängers, die verwezen naar de recente wateroverlast op de N 76, die de lachers op hun hand kregen. “Staat op de weg naar Meeuwen een plas, dan komt de zeikton van de boer goed van pas.” Of hoe schepen Ilse en burgemeester Marco in deze regenachtige tijden het stijgende water op de gewestweg meester blijven.

© roger dreesen

© roger dreesen

© roger dreesen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer