© AP

Koning Charles bedankt Britten voor steun na kankerdiagnose: “Dit biedt de grootste troost en aanmoediging”

De Britse koning Charles heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het nieuws over zijn kankerdiagnose. Hij bedankte de Britten in een statement voor hun steun.

Sofie Geusens

“Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor de vele steunbetuigingen en goede wensen die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Zoals iedereen die met kanker te maken heeft gehad weet, zijn zulke vriendelijke gedachten de grootste troost en aanmoediging”, laat de koning in een statement weten. Bij Charles werd onlangs kanker vastgesteld toen hij in het ziekenhuis verbleef voor een geplande operatie aan de prostaat. Het paleis heeft niet meegedeeld om welke vorm van kanker het gaat of in welke fase die werd ontdekt.

LEES OOK. Wat is de impact van een crisissituatie op een familievete? “Kan een brug zijn naar de realiteit”

“Het is net zo hartverwarmend om te horen hoe het delen van mijn eigen diagnose heeft geholpen om het publieke begrip te bevorderen en het licht te laten schijnen op het werk van al die organisaties die kankerpatiënten en hun families in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld ondersteunen. Mijn levenslange bewondering voor hun onvermoeibare zorg en toewijding is des te groter door mijn eigen persoonlijke ervaring.”

De koning ondergaat momenteel de nodige behandelingen en zal zijn publieke verantwoordelijkheden daardoor een tijdje overlaten aan zijn broers, zus en kinderen. Eerder deze week zei zijn echtgenote Camilla nog dat hij het gezien de omstandigheden “extreem goed maakt.”

LEES OOK. Waar is Meghan? Betekent haar afwezigheid na kankerdiagnose koning Charles einde van hoop op grote verzoening tussen prins Harry en Brits koningshuis?

LEES OOK. “Net nu krijgt hij kanker, het past in de tragiek van Charles’ leven”: Engelandkenners over diagnose van Britse koning

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER