Victoria Beckham en haar echtgenoot David spelen mee in één van de reclamespots die Caviar heeft gemaakt.

Reclame tijdens Super Bowl (alweer) beetje Belgisch: productiehuis Caviar maakt spot met Beckhams en "Friends"-acteurs

Het Belgische productiehuis Caviar maakte ook dit jaar één van de reclamespots die getoond zal worden in de pauze van de Super Bowl. Daarvoor strikte ze onder meer David en Victoria Beckham en "Friends"-acteurs Jennifer Aniston en David Schwimmer. Ook vorig jaar maakte Caviar al een spot voor de Super Bowl, één van de meest bekeken sportevents van het jaar.

Vorig jaar keken er maar liefst 113 miljoen mensen naar de Super Bowl. De finale van de American Football competitie is daarmee één van de meest bekeken sportevenementen van het jaar.

En ook de reclameblokken tussendoor, en dat zijn er veel, worden goed bekeken. Bedrijven tellen forse bedragen neer om tijdens één van de commerciële onderbrekingen te mogen adverteren. Een reclamespot van 30 seconden zou zo'n 7 miljoen dollar kosten. Dat is zo'n 6,5 miljoen euro.

Belgisch tintje

Het Belgische productiehuis Caviar is al enkele jaren hofleverancier van die reclameblokken. Vorig jaar waren ze onder meer verantwoordelijk voor een reclamespot met acteurs Ben Stiller en Steve Martin, "The White Lotus"-ster Jennifer Coolidge en stand-upcomedian Jeff Ross. En dit jaar doen ze die stunt nog eens over.

Caviar?

Caviar is een van oorsprong Belgisch productiehuis dat intussen ook vestigingen heeft in Brussel, Londen, Parijs, Madrid en Los Angeles. De fictieafdeling van het bedrijf is het meest bekend, maar naast series en films maakt het productiehuis ook reclamespots en videoclips.

Bekende Caviarproducties zijn onder meer "Tabula Rasa" voor Eén, de film "Rebel" van Adil El Arbi en Bilall Fallah, en de Oscarwinnende film "Sound of metal".

Caviar wist ook dit jaar grote namen te strikken voor een spot voor maaltijdleveringsdienst Uber Eats. In een korte teaser en een reclamespot draven onder meer ex-voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria Beckham op. En ook "Friends"-acteurs Jennifer Aniston en David Schwimmer tekenen present. 

Boodschap van het reclamefilmpje: "wie iets wil onthouden, moet iets anders vergeten". En dus zien we de celebrity's bizarre zaken vergeten. Zo lijkt Aniston haar "Friends"-collega David Schwimmer niet te herkennen. "We hebben 10 jaar samengewerkt", oppert hij nog. Maar Aniston is hun samenwerking blijkbaar vergeten.

En ook Victoria Beckham is vergeten wat de naam is van de populaire girlband waar ze ooit bij zong. Dat is uiteraard "Spice girls", maar ze lijkt niet verder te komen dan "Cinnamon sisters" of "Paprika girls".

Super Bowl-titelverdedigers Kansas City Chiefs nemen het in de finale op tegen de San Francisco 49ers. De wedstrijd wordt gespeeld in het Allegiant Stadium in Las Vegas. De uitzending start vannacht rond half 1 Belgische tijd. Bij de collega's van Sporza kan je alles volgen rond de Super Bowl.

Meest gelezen