© AP

Hugo Broos is trots op brons van Zuid-Afrika op Africa Cup: “Congo was beter, maar team heeft gestreden”

Hugo Broos leidde Zuid-Afrika zaterdagavond naar een bronzen medaille op de Afrika Cup in Ivoorkust. In de kleine finale won de Bafana Bafana na strafschoppen van Congo. Een gevleide zege, gaf Broos toe, die tegelijk de vechtlust van zijn spelers loofde.

Marnix Taes
Bron: BELGA

“Ons team was uitgeput vandaag, na twee opeenvolgende matchen van 120 minuten en strafschoppen. Onze tegenstanders hadden ook een dag meer rust, en je kon zien dat wij niet fris waren”, vertelde Broos op de persbabbel na de match in Abidjan. “Maar als je de mentaliteit ziet in deze groep, ze hebben tot de laatste seconde gestreden. Sommige jongens vielen bijna letterlijk omver van vermoeidheid. Maar ze bleven doorgaan. Daarom vind ik dat wij deze overwinning vandaag verdienen.”

Broos erkende wel dat Congo “beter had gespeeld”. “Ze waren beter, hadden meer kansen. Ik ben daar eerlijk over. Maar als je blijft vechten zoals de spelers dat vandaag hebben gedaan, dan verdien je het. Ik ben heel trots op hen.”

De 71-jarige Broos staat sinds mei 2021 aan het roer bij Zuid-Afrika en is niet van plan meteen de handdoek te gooien. “Als Hugo Broos Zuid-Afrika verlaat, zal het zijn omdat de federatie dat zo beslist. Ik ben blij met mijn job, met het team. Ik ben niet altijd blij met de media, maar dat neem ik erbij. Ik hoop dat de mensen zich nog meer achter de ploeg zullen scharen want zij verdienen het.”

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer