© Isosport

Antwerp telt onmondig RWDM al in de eerste helft uit en boekt zo eerste 9 op 9 van het seizoen

Eén helft, meer had Antwerp niet nodig om RWDM tegen het canvas te meppen. Wat Janssen in de heenmatch niet klaarspeelde -namelijk twee penalty’s scoren- lukte Alderweireld wel. De Great Old reageert met deze 0-4 gepast na de mindere match in Oostende en boekt zo voor het eerst dit seizoen een 9 op 9.

Hannes Van Gael

LEES OOK. ONS OORDEEL. Alderweireld scoort twee keer, ook andere centrale verdediger betrokken bij twee goals

Penalty, penalty, penalty!’ Het was onmogelijk om de tel bij te houden hoeveel keer de RWDM-fans al schertsend- om een strafschop riepen. Ze vonden de elfmeter die aan de basis van de 0-1 lag nogal goedkoopjes gegeven. Ondrejka ging neer na een haakfout van Sambu, Alderweireld faalde niet vanop de stip.

© BELGA

Listige Janssen

Een penalty dus. Derde keer goede keer voor Antwerp tegen RWDM. In de heenmatch, die op 0-0 eindigde, miste Janssen er twee tegen Defourny. Lang moest Janssen trouwens niet wachten om zelf op het scorebord te komen. ‘Vin Diesel’ mocht nog eens als diepe spits starten, want Ilenikhena begon na enkele moeilijke duels op de bank. Janssen werd het laantje ingestuurd door Ejuke en Defourny liet zich vangen aan het listig, tegenvoets balletje van de Nederlander.

Janssen kon trouwens nog een tweede keer scoren, maar oog in oog met Defourny was hij niet zelfzuchtig. Het balletje breed was perfect, de 0-3 was niet te missen voor Ondrejka. Het zal deugd doen voor de Zweed, die door een lange blessure voor het eerst sinds 22 augustus in de basis stond. Hij kreeg de voorkeur op Kerk en heeft door het vertrek van Muja naar Samsunspor een concurrent minder op de flank.

© BELGA

Vierdubbele wissel

Match gespeeld, zou je dan denken. Terecht, want RWDM was niet bij machte om maar iets te forceren. Na een vierdubbele wissel bij de rust vanwege Caçapa kwam het eerste doelgevaar van Biron, maar Butez klemde makkelijk.

En daarna was het weer van ‘penalty, penalty, penalty’. Janssen werd gehaakt en Lardot wees naar de stip, maar de lijnrechter had buitenspel gezien. Onjuist, oordeelde de VAR en dus kon Alderweireld zijn tweede strafschop van de namiddag omzetten.

0-4 en het mes ging nog wat dieper in de Molenbeekse wonde. Sampaio haalde de doorgebroken Ondrejka neer en moest met een tweede gele kaart vroegtijdig naar de kant. Het signaal voor Van Bommel om te gaan wisselen: Bataille, Ondrejka en Doumbia ruimden plaats voor Ilenikhena, Corbanie en Kerk.

Sissako afgevoerd

Het werd nog even stil in het stadion toen de ingevallen Sissako lang op de grond bleef liggen na een duel met Ekkelenkamp. Hij werd met een draagberrie afgevoerd en dus moest RWDM de match met negen spelers volmaken. De Brusselaars zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen en gaan nog heel hard hun best mogen doen om zich uit de degradatiezone te knokken.

Dat is allerminst een zorg voor Antwerp, dat na de overwinningen tegen Standard en Club Brugge voor het eerst dit seizoen drie competitiezeges op rij pakt. Volgende week komt KV Mechelen op bezoek in de Bosuil en daarna trekt RAFC naar AA Gent. Nog eens twee weken zonder midweekvoetbal, ook dát zal deugd doen voor Mark van Bommel en de zijnen.

  • Antwerp laat geen spaander heel van RWDM: 0-4
  • Alderweireld (2x), Janssen en Ondrejka zorgden voor de doelpunten
  • RWDM moet met 9 man verder na rood voor Sampaio en horrorblessure van Sissako
Antwerp wint makkelijk van RWDM

The Great Old heeft zonder veel moeite RWDM opzij gezet met 0-4. Janssen, Ondrejka en twee keer Alderweireld vanop de strafschopstip zorgden voor de doelpunten. RWDM moest de wedstrijd met 9 man afwerken na rood voor Sampaio en een vreselijke blessure van invaller Sissako terwijl alle wissels al op waren. Een match om snel te vergeten dus voor de thuisploeg. 
Geen vijfde goal

Kerk krijgt nog dé uitgelezen kans op de 0-5 na een héérlijke diepe bal van Janssen. Ook Ilenikhena aanspelen was een optie, maar Kerk doet het zelf en beslist op Defourny.
Bekijk: Sampaio krijgt zijn tweede gele kaart en mag gaan douchen


Extra tijd

We krijgen 5 minute blessuretijd. 
Dwomoh er opnieuw bij

Gelukkig voor hem en RWDM kan hij de wedstrijd nog afwerken en hij toont ook meteen nog eens dat hij wel degelijk heel goed kan voetballen. Hij zet twee man van Antwerp heerlijk in de wind, maar de pass die erop volgt is niet zuiver. 
Verzorging voor Dwomoh

Gaat RWDM de wedstrijd met 8 moeten afwerken? Ook Dwomoh moet even verzorging krijgen aan de hand, maar lijkt het wel nog te willen proberen. 
Twee keer Ilenikhena

Ook de andere invaller wil zijn doelpuntje meepikken. Eerst mist hij zijn kopbal na alweer een voorzet vanop links, even later gaat hij goed de actie aan en viseert hij de verste hoek, maar Defourny ging goed plat op zijn poging. 
Smits net niet!

Tegen negen man is het nog makkelijker voetballen voor Antwerp en bijna levert dat een nieuw doelpunt op. Smits behoudt goed het overzicht en ziet Wijndal vrijstaan op links en is dan ook goed gevolgd op de voorzet, maar komt niet goed uit met zijn passen om er 0-5 van te maken. 
Nog steeds verzorging

Gezien de ernst van de blessure wordt Sissako nog steeds op het veld verzorgd. Hij wordt weggedragen op een brancard en gaat onder luid applaus het veld af. 
Vreselijke blessure

Oh nee, Sissako. De invaller heeft zijn knie ontwricht nadat hij in een duel het volledige gewicht van Ekkelenkamp op zich krijgt. De jongen lijkt voor een zeer lange revalidatie te staan. RWDM kan ook niet meer wisselen en zal de wedstrijd dus met 9 man moeten afwerken. 
Gueye gaat zitten

De spits van RWDM gaat op de mat zitten en geeft aan gewisseld te moeten worden. Het is meteen ook de laatste die Caçapa mag doorvoeren. 
Hij is geschorst voor de volgende wedstrijd.
Schot van Keita

Nog eens wat opwinding via een afstandsschot van Keita, maar de bal gaat ver over en naast het doel van Defourny.