Videospeler inladen...

BEKIJK: Koning Charles gaat naar zondagsdienst en zwaait naar fans bij eerste publieke verschijning sinds nieuws over kanker

Koning Charles (75) is vanochtend voor het eerst weer in het openbaar verschenen sinds het nieuws bekend raakte dat hij behandeld wordt tegen kanker. Samen met koningin Camilla ging hij naar de zondagsdienst in de kerk van Sandringham. Hij nam ook de tijd om even te zwaaien naar de royaltyfans die waren opgedaagd.

Gekleed in een warme bruine jas en met paraplu in de hand kwam koning Charles samen met koningin Camilla vanochtend aangewandeld bij de Sint-Marie-Magdalenakerk in Sandringham. Het was het eerste publieke optreden van de Britse monarch sinds bekend raakte dat hij behandeld wordt voor kanker.

Charles sprak niet met pers, maar nam wel even de tijd om te zwaaien naar de opgedaagde royaltyfans. Volgens de BBC stonden er een 100-tal mensen de koning op te wachten.

Videospeler inladen...

Gisteren sprak Charles in een eerste officiële verklaring zijn dank uit voor alle steun die hij de afgelopen dagen mocht ontvangen. "Zoals iedereen die door kanker is getroffen weet, zijn zulke vriendelijke gedachten de grootste troost en aanmoediging."

Maandag heeft Buckingham Palace bekend gemaakt dat Charles kanker heeft zonder te verduidelijken welke vorm. De ziekte werd ontdekt bij zijn ingreep voor een vergrote prostaat, maar het zou niet om prostaatkanker gaan. Sinds zijn kankerdiagnose heeft Charles zijn publieke taken neergelegd voor de duur van de behandeling.

Meest gelezen