© Dick Demey

HERBELEEF. KRC Genk kan weer niet winnen: 1-1 op bezoek bij KV Mechelen

KRC Genk wacht nog steeds op een overwinning in 2024. Op bezoek bij KV Mechelen bleef het 1-1, waardoor Racing aan een reeks van 3 op 15 bezig is. Door het gelijkspel springt het wel weer even de top zes binnen, maar Cercle Brugge komt straks nog in actie op bezoek bij AA Gent.

Mathias Vranckx
KV Mechelen Logo
KV Mechelen
1
:
1
RC Genk Logo
RC Genk
Mathias Vranckx

Arokodare: “Er gaat een duwfout vooraf aan de 1-1”

“We startten niet goed aan de wedstrijd. Vandaar was het des te belangrijker dat we op voorsprong kwamen. Ik scoor via een gelukje de 0-1 nadat de bal van de paal terugkwam. Al was dit niet de makkelijkste goal uit m’n carrière. Geloof het of niet, bij Amiens wrong ik bijna exact dezelfde kans al eens de nek om. Gelukkig kon ik nu wel scoren.”

“Het was een belangrijk doelpunt, maar we incasseren veel te vlug daarna weeral een tegendoelpunt. Al gaat daar naar mijn mening wel een fout aan vooraf. Lauberbach duwt Hrosovsky overduidelijk in de rug op het moment dat Patrik zich afzet om het luchtduel aan te gaan. De scheidsrechter laat verder spelen en gebaart na het doelpunt dat zoiets wel moet kunnen. Sorry, maar dat doelpunt had er nooit mogen komen.”

“We waren over het algemeen ook te slap. KV Mechelen nam het initiatief en wij wachtten te veel af. Er komen nog moeilijke matchen aan. Als we die zo aanvatten als tegen Mechelen hebben we een probleem. Al wil ik ook niet te negatief klinken. Een punt is beter dan niets, maar hier mogen we niet tevreden mee zijn.”

Geen overwinning in 2024

“We mogen het feit dat we in 2024 nog niet weten te winnen niet in onze hoofden laten sluipen. Dit is niet enkel vervelend voor de fans, maar ook voor de spelers, de coach, de bestuursleden en ga zo maar door. We moeten enkel bezig zijn met hoe we zo genadeloos mogelijk terugslaan.”

“Daarvoor kijk in de eerste plaats naar mezelf. Ik kreeg een aantal goeie crosses waarop ik m’n kopbalkracht kon tonen, maar de afwerking ontbrak deze keer. Van die drie à vier ballen die ik krijg moet ik er minstens eentje scoren. Of op z’n minst binnen het kader afwerken. Ik zal er de komende dagen op training alles aan doen om klinischer te worden voor doel.”

Champions Play-offs

“Ik denk niet dat ons seizoen gefaald is als we er niet in slagen om ons voor de Champions Play-offs te kwalificeren. Uiteraard is dat ons doel, maar het is niet omdat iets niet lukt dat je faalt. Het zou een enorme teleurstelling zijn, want Racing Genk hoort altijd thuis bij die eerste zes, maar de andere ploegen doen het nu eenmaal ook heel goed. 

“Wij zitten niet in onze sterkste periode, maar er is maar één manier om daaruit te komen, en dat is door te blijven vechten. Het maakt niet uit hoe zwaar ons programma nog is. Ik geef niets om hoe sterk de tegenstander is of mag zijn. Ik start elke match op dezelfde manier, en doe dat door mezelf honderd procent te geven.”

Dubieuze beslissingen

“Uiteraard zijn er altijd zaken die in je voordeel of in je nadeel uitdraaien. Ik probeer hiervoor niet te veel naar de scheidsrechters te kijken. Dubieuze beslissingen gaan er altijd zijn. Tegen KV Mechelen draaiden sommigen in ons nadeel uit zoals de duwfout op Hrosovsky die vooraf gaat aan de 1-1. Aan de andere kant was er een strafschopgeval waar de ref geen elfmeter voor Mechelen toekent.”

“Het kan altijd alle kanten uit, weet je. Iedereen heeft een mening, en het is onmogelijk dat iedereen het altijd eens raakt. Als je naar de match tegen Anderlecht kijkt, dat is een ander geval. Dat is geen mening, maar een categorieke fout tegen het reglement die de scheidsrechters daar maken. Over zulk een geval kan je niet discussiëren. Tegen Mechelen was het anders. Wij als Racing Genk moeten in de spiegel kijken wanneer we ons afvragen waarom we niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel.”

Door Mathias Vranckx

 

Mathias Vranckx

El Khannouss: “1-1 is helaas een juiste uitslag”

“Een punt op KV Mechelen is niet voldoende voor Racing Genk. We moeten via Bryan Heynen altijd de 0-2 maken. Dan ga je de rust in met een comfortabele voorsprong, en ga je ook met meer vertrouwen voetballen. Het is zeer jammer dat we dat nalaten. We hebben niet veel weggegeven, maar ook voorin te weinig gecreëerd. 1-1 is dus een juiste uitslag.”

“Details maken nu eenmaal het verschil, en wij zijn niet klinisch genoeg voor doel. Er volgt nog een zwaar programma voor KRC Genk. We bekampen Club Brugge en Standard nog thuis, dus dat zijn matchen die we absoluut moeten winnen. Wij als profvoetballers leven voor zulke wedstrijden. Ik ben dus zeker niet bang om tegen hen te spelen.”

“Akkoord, het maakt het er allemaal niet makkelijker op, maar meestal zijn we op ons best in topwedstrijden. Het is gewoon kwestie van weer in die goeie flow te raken. We sloten 2023 goed af met een knappe overwinning tegen Antwerp, dus we weten dat we het kunnen. De mayonaise moet gewoon weer eens gaan pakken.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx

Heynen: “We vergeten onszelf te belonen”

“Ik weet dat de supporters er misschien niet veel aan zullen hebben, maar we kunnen niet meer doen dan alles geven om een wedstrijd te winnen. In 2024 wil het met drie op vijftien niet vlotten. Ik moet na de 0-1 van Arokodare altijd de 0-2 maken. Dan verloopt die match helemaal anders, maar ik zat niet geweldig in de match. We vergeten onszelf te belonen, maar dat is helaas het verhaal van ongeveer heel het seizoen.”

“We hebben redelijk wat kansen gehad. Arokodare heeft drie, vier centers gehad die hij op een goeie dag wel eens durft binnenkoppen, maar het is weer die efficiëntie die ontbreekt. Play-off I is nog altijd mogelijk, maar die overwinning mag niet te lang meer op zich laten wachten. Dat doet geen goed aan het vertrouwen.”

Zone van de waarheid

“We moeten naar onszelf blijven kijken. Het geloof is er nog steeds, maar het moet dringend eens gaan meezitten. Een punt op bezoek bij KV Mechelen is niet slecht, maar we komen stilaan in de zone van de waarheid. Dan moeten de kleinste details aan jou kant staan. Ik stel me na deze wedstrijd ook weer vragen bij een aantal scheidsrechterlijke beslissingen.”

“Ik wil er niet te diep op ingaan, want we moeten er de laatste tijd veel te veel over spreken. Paintsil krijgt geel terwijl er een overtreding op hem begaan wordt. Hij krijgt het gevoel dat hij geviseerd wordt, maar misschien is het wel zo dat de scheidsrechters denken dat we hen viseren na de heisa tijdens en na Anderlecht – Genk. Zo heeft het misschien een averechts effect, ik weet het niet. Maar zoals ik zeg moeten we enkel met onszelf bezig zijn. We willen absoluut naar play-off I.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx

Paintsil: “De Belgische scheidsrechters viseren me”

“De verplaatsing naar KV Mechelen is altijd een moeilijke match. Toch vond ik dat we niet slecht startten. We maakten gebruik van onze voetballende kwaliteiten en kwamen toch tot redelijk wat kansen. Eens we de 0-1 maakten moet Heynen vlak daarna altijd de 0-2 maken, en dan is de wedstrijd misschien al gespeeld. Maar kansen missen hoort nu eenmaal bij het voetbal."

"We kunnen alleen paar hopen dat het een keertje zal keren. We kennen de laatste weken en maanden veel pech waardoor we veel te veel punten verliezen. Het is een beetje het verhaal van het seizoen dat we veel te veel kansen nodig hebben om te scoren.”

“Ikzelf kijk niet te veel naar het klassement. Het klopt dat onze rechtstreekse concurrenten later vanavond nog tegen elkaar spelen. Een van de twee teams zal dus zeker punten verliezen, maar er kan nog zoveel gebeuren. We mogen niet met andere ploegen bezig zijn, want dan verliezen we onze focus.”

“We hadden sowieso meer dan één punt nodig, maar als je het positief bekijkt hebben we het gelijkspel ook niet meer weggegeven. KV Mechelen is niet zomaar een ploegje, dus we moeten vooral proberen om de positieve zaken te onthouden, maar ik ben een winnaar. Het overheersende gevoel blijft dus wel teleurstelling.”

Belgische scheidsrechters beu

“Spijtig genoeg moeten we achteraf ook weer over de scheidsrechter spreken. Het is ongelooflijk hoe ik hier vandaag weer geviseerd wordt. Je hoort het goed, de Belgische scheidsrechters viseren me. Zij zijn mij misschien beu, maar ik hen ook. Ik verloor de afgelopen wedstrijden soms m’n focus door me te laten opjutten, maar nu krijg ik hier weer een gele kaart nadat er een overduidelijke overtreding op mij wordt gemaakt.”

“Ik heb geleerd uit de vorige wedstrijden en ga daarom rustig verhaal halen bij de scheidsrechter, en dan duwt hij me zonder reden een gele kaart onder m’n neus. Ik was totaal niet agressief, maar vroeg gewoon om een uitleg. Toch te gek voor woorden dat ik dan geel krijg. Sorry, maar dan ik echt niet anders dan denken dat de scheidsrechters het op mij gemunt hebben als persoon.”

Twee maten, twee gewichten

“Wat nog sterker is, is dat de ref me dreigde weg te sturen als ik tegen hem bleef praten. Je moet toch op een respectvolle manier in dialoog kunnen gaan met een scheidsrechter. Anders kunnen we er beter mee stoppen. Ik haal hierbij graag een moment eerder in de wedstrijd aan. De coach van KV Mechelen gaat daar als een wilde tekeer en maakt meerdere wegwerpgebaren richting de scheidsrechter. Die krijgt geen geel. Twee maten, twee gewichten noem ik dat.”

“Ze hebben mij gewoon niet graag. Ik kan het gerust hebben dat alle tribunes me uitfluiten als ik aan de bal kom, maar ik draag respect nog altijd hoog in het vaandel. En dat ervaar ik zo niet bij de refs, het spijt me heel erg, maar het is jammer genoeg de huidige realiteit. Ze maken op deze manier de Belgische competitie echt kapot.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx
Na een teleurstellende tweede helft houden KV Mechelen en Racing Genk het op 1-1 Achter de Kazerne. De Limburgers doen zo weer geen al te beste zaak met het oog op de Champions Play-offs. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Vijf minuten extra. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Paintsil krijgt geel na een niet gefloten fout op hem. Het protest was niet van een vijandige aard, maar Van Driessche vindt het toch genoeg om geel te trekken. 
Mathias Vranckx
We spelen verder. Geen strafschop voor Genk. 
Mathias Vranckx
Foulon en El Ouahdi raken in het Mechelse strafschopgebied in elkaar verstrengeld. Ref Van Driessche wuift het weg, maar hier kan de bal zeker op de stip. VAR Wim Smet bekijkt het. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
El Ouahdi krult de bal op de knikker van Arokodare. Die snijdt scherp voor z'n man in, maar de kopbal gaat ruim naast. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
KRC Genk lijkt zich een beetje te herstellen. Sobol centert op Arokodare, maar weer gaat de kopbal van die laatste over. 
Aangeboden door onze partners