Aalst lacht met alles: ook met de Chinezen bij Vlaams Belang en met de praatjes van Conner Rousseau

71 vaste carnavalsgroepen, 200 gelegenheidsgezelschappen en in totaal 4.500 deelnemers: dat was de stoet die vanmiddag door Aalst trok. Met veel aandacht voor de strapatsen van Conner Rousseau (ex-voorzitter Vooruit) en voor de Chinese spionnen bij Vlaams Belang.

bbd, nb

Volgens burgemeester Christoph D’Haese waren er naar schatting 80.000 toeschouwers afgezakt naar het stadscentrum van Aalst om de openingsstoet van Aalst carnaval bij te wonen. De hele stoet duurde zowat vijf uur en begon mooi om 13 uur onder een bewolkte hemel.

Zoals elk jaar was de humor stevig politiek getint. Open VLD doet het bijvoorbeeld niet goed in de recentste politieke peilingen, en dat was ook de Aalsterse carnavalisten niet ontgaan. “Wie wil er met mij nog op de foto?”, vroegen onder meer plaatselijk boegbeeld Jean-Jacques De Gucht en premier De Croo zich af.

Ook de plassende Vincent Van Quickenborne (of speelt hij luchtgitaar?) was aanwezig.

© Jimmy Kets

Er werden heel wat religieuzen gespot en bespot in Aalst, zeker door de aandacht voor het kindermisbruik na de tv-reeks Godvergeten. En natuurlijk werd ook de ex-voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau, niet vergeten.

© Jimmy Kets

© Jimmy Kets

© Jimmy Kets

© Jimmy Kets

© Jimmy Kets