VRT NWS

IN BEELD - Van pipigate en Conner Rousseau tot "Chinees Belang": politiek traditiegetrouw kop van Jut op carnaval van Aalst

Pipigate met voormalige minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD), de uitspraken van gewezen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en de mogelijke banden tussen het Vlaams Belang en China: de politiek is naar jaarlijkse gewoonte opnieuw kop van Jut op het carnaval van Aalst. De stoet lokte aanzienlijk minder volk dan vorig jaar.

Dit jaar doen 71 vaste groepen en meer dan 200 gelegenheidsgroepen mee aan de traditionele carnavalstoet. Volgens persagentschap Belga gaat het om ongeveer 4.500 deelnemers.Ā De stoet legt alles samen een traject af van ongeveer 7 kilometer.

Volgens de organisatie zijn zowat 80.000 mensen afgezakt naar Aalst voor de stoet. Dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar. Toen lokte de stoet 105.000 mensen. Al was het toen wel het hoogste aantal dagbezoekers ooit. De organisatie spreekt nu over "een gemiddelde opkomst".

Naar jaarlijkste traditie nemen heel wat wagens en kostuums de actualiteit op de korrel. Vooral politici krijgen een veeg uit de pan. Zo zijn er wagens die pipigate met Van Quickenborne uitbeelden, het Engels van Theo Francken viseren en lachen met de uitspraken van Conner Rousseau.

VRT NWS
NICOLAS MAETERLINCK
VRTNWS
NICOLAS MAETERLINCK
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
VRT NWS
Videospeler inladen...

Meest gelezen