ONS OORDEEL. Alderweireld scoort twee keer, ook andere centrale verdediger betrokken bij twee goals

Clean sheet, vier doelpunten gemaakt en drie punten erbij na een op papier listige uitwedstrijd: de Great Old beleefde in Molenbeek zowat de perfecte middag. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

David Van den Broeck

Jean Butez 6

Pas na rust werd hij op de proef gesteld, maar moeilijke reddingen moest hij niet doen. Tiende clean sheet in de competitie.

Jelle Bataille (68’) 6

Komt er na zijn blessure en ziekte door. Werd eens voorbijgesneld door Biron, maar voor de rest was hij op niveau.

Zeno Van den Bosch 8

Speelt met heel veel vertrouwen. Hield Biron af en strooide met goeie passes, had daardoor een voet in twee doelpunten.

Toby Alderweireld 8

Leuk namiddagje voor de aanvoerder. Verdedigde prima, stichtte gevaar met lange ballen en trapte twee penalty’s binnen.

Owen Wijndal 6

Degelijke partij van de linksback, die achterin zo goed als niks weggaf en naar het einde toe steeds meer oprukte.

Mandela Keita 7

Kende een makkelijke wedstrijd. Gaf een splijtende pass die de eerste penalty inluidde en was sterk in de duels.

Mahamadou Doumbia (68’) 6,5

Zag een poging geblokt en over vliegen, maar kan meer dan enkel hard op doel trappen. Toonde dat hij veel techniek heeft.

Jurgen Ekkelenkamp (81’) 6

Geen goal of assist, na rust liet hij een goeie kans onbenut. Zag Sissako een zwaar knieletsel oplopen na hun duel.

Chidera Ejuke (81’) 7

Balvast zoals vaak. Zijn schot werd nog net over geduwd door Defourny, maar hij gaf nadien nog een subtiele assist aan Janssen.

Jacob Ondrejka (68’) 7,5

Dwong de eerste penalty en de rode kaart af. Scoorde met een intikker. En ook met zijn corners was hij erg gevaarlijk.

Vincent Janssen 8

Zijn goal gaf hem vleugels, ging nadien veel beter spelen. Liet de penalty’s aan Alderweireld na enkele missers dit seizoen.

Invallers

Kobe Corbanie (68’) 6

Vijfde competitiematch op rij dat hij mocht invallen. Geen wereldgoal dit keer, maar deed zijn job.

Gyrano Kerk (68’) 6

Viel in op de linkerflank. Liet de 0-5 nog liggen, al stond hij wellicht wel een voetje buitenspel.