© Getty Images

Manon De Roey opent seizoen met derde plaats in Ladies European Tour in Kenia

Met een slotronde van 70 slagen is Manon De Roey knap derde geworden in de Kenya Ladies Open (Ladies European Tour/300.000 euro), die werd gespeeld op de Vipingo Ridge golfbaan in Kenia.

Bron: BELGA

De 32-jarige De Roey, die na een openingsronde van 76 slagen niet verder kwam dan een gedeelde 54e plaats, zette vervolgens ronden neer van 72 en 70 slagen, waarmee ze met nog achttien holes te gaan op een gedeelde twaalfde plaats stond. 

In haar laatste ronde putte ze op de eerste hole een birdie weg waarna de Antwerpse een bogey op haar kaart moest schrijven. De Roey, die het grootste gedeelde van het seizoen 2023 op de Amerikaanse LPGA Tour actief was, putte vervolgens drie birdies en een eagle weg, waarmee ze aansluiting vond met de top 3. Ondanks een dubbele bogey op de zestiende hole kon de nummer één van ons land haar derde plaats behouden. 

In de eindstand telde De Roey acht slagen meer dan de Singaporese Shannon Tan, die na de tweede ronde de leiding nam en met ronden van 67 en 70 slagen de overwinning claimde. In de eindstand toonde Tan zich met eindscore van 280 slagen vier slagen beter dan de Italiaanse Alessandra Fanali.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer