© JTh

Carnaval

Carnaval in Eisden deelt gratis busabonnementen uit: “Aangeboden door Lydia Peeters”

Maasmechelen -

In de bonte optocht van Eisden werden onder meer gratis abonnementen uitgedeeld voor de flexbus, ‘aangeboden door Lydia Peeters’.

Jos Thomassen

Prins Marino II van Eisder Gijs tot Bosbeir heeft op carnavalzondag het startschot gegeven voor een feestvierdaagse in Eisden Dorp. Zeven seizoenen na zijn eerste doorgang zwaaide Marino zondag weer de scepter over het dorp, geëscorteerd door zijn gastronomische vrienden.

© JTh

Eisden betekent voor de meeste groepen de première waarin ze hun nieuwe wagens en outfit showen. Voor Sheif aan de Maas kwam daar bijna te vroeg een einde aan. Hun aandrijfwagen gaf onderweg de geest en moest tijdens de optocht vervangen worden door een reservetractor.

© JTh

Het Onderste Eind, Sjoenkelaeren, Loatblievers, Pumpeleire, Muzelmennekes, Huppeleire, Maaslaupers, Kammereuij en andere Pratchers maakten er een bonte optocht van, gesmaakt door het talrijk opgekomen publiek.

© JTh

Dat kreeg ook een gratis abonnement voor de Flexbus 69 van Eisden Dorp naar Leut. ‘Aangeboden door dé minister van de bussen, Lydia Peeters’ volgens het rijbewijs.

© JTh

Eisden is meer dan klaar voor een zware week die aanstaande woensdag eindigt met het askruisje en Pèèrdskeutele Pier die aan de kerkdeur een broodje (keutel) uitdeelt aan de gelovigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer