Motorrijder vlucht voor controle en probeert politie af te schudden: “Hij reed tot 160 kilometer per uur”

Een politiemotorrijder ging achter de vluchtende motorrijder aan.© RR

Beerzel/Aarschot -

Om een nog onduidelijke reden is een motorrijder (43) zaterdagnacht op de vlucht geslagen voor een politiecontrole in Beerzel (Putte). Het kwam tot een achtervolging waarbij de veertiger een motorrijder van de politie probeerde af te schudden.

Toen de man uit Aarschot de WODCA-actie aan de Koningsbaan in Beerzel opmerkte, maakte hij rechtsomkeer. Een motorrijder van de politiezone Bodukap ging meteen achter hem aan. “De man negeerde verschillende bevelen en signalen tot stoppen. Tijdens de achtervolging haalde hij onverantwoorde snelheden tot 160 kilometer per uur”, zegt de politie.

In een poging om de achtervolgende politiemotorrijder af te schudden, beging de man ook verschillende verkeersovertredingen. “Hij gebruikte geen richtingaanwijzers en reed een rotonde op in tegengestelde richting”, klinkt het. In een ultieme poging om te ontsnappen, reed hij uiteindelijk de oprit van een woning op. De veertiger zette zijn vlucht te voet voort, maar de politie kon hem vatten.

Aanvankelijk was er sprake van dat de man een rijverbod zou hebben. “Maar dat zou niet kloppen. Waarom hij dan op de vlucht sloeg, is voorlopig nog onduidelijk”, zegt Lieselotte Claessens van het parket. De man is zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Zijn motorfiets werd in beslag genomen. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen