© NurPhoto via Getty Images

IN BEELD. Deze outfit van Loena Hendrickx is verkozen tot mooiste in het kunstschaatsen: “Ik ben gek op die glittertjes”

Loena Hendrickx is onderscheiden voor de outfit die ze tijdens het vrije programma van de grote wedstrijden draagt. Hendrickx kreeg die prijs zondag tijdens een gala in het Zwitserse Zürich.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Hendrickx heeft het zwarte pakje met haar broer en coach Jorik, en choreograaf Adam Solya ontworpen. “Ik ben gek op die glittertjes. Al maken die steentjes het pakje soms wat zwaar”, zei de Europese kampioene bij de uitreiking. Ze droeg het ook vorige maand bij de Europese titelstrijd in Kaunas. Toen liet ze zich minder positief uit over het kostuum. “We  veranderen er steeds wat aan.”

De Fransman Benoit Richaud werd uitgeroepen tot de beste choreograaf. Richaud maakt de choreografie voor onder meer de Belgische kampioene Nina Pinzarrone, die was genomineerd in de categorie beste nieuweling. Die prijs ging echter naar de 18-jarige Japanse Hana Yoshida, nummer drie van de Grand Prix-finale.

Het gala was onderdeel  van een serie shows van Art on Ice, waarin Hendrickx een vooraanstaande rol speelt. Tot 17 februari geeft ze een aantal shows in drie verschillende steden in Zwitserland.

© NurPhoto via Getty Images

© NurPhoto via Getty Images

© NurPhoto via Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer