Charlotte Van Broekhoven is mama van Emilio (links), Thiago (rechts), Thalia (midden), Shalini en hond Simba.
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Van Broekhoven is mama van Emilio (links), Thiago (rechts), Thalia (midden), Shalini en hond Simba. © ID/ Maureen De Wit

Charlotte (53), alleenstaande mama van vier, over de kost van kinderen: “Je moet prioriteiten stellen: op restaurant gaan, reizen,... Dat gaat niet altijd”

“Het is elke maand een hele klus om financieel rond te komen”, getuigt Charlotte Van Broekhoven (53) over de stijgende kost van een kroost. Sinds haar echtscheiding twaalf jaar geleden is ze alleenstaande mama van Shalini (24), Thiago (22), Thalia (18) en Emilio (16). Dit is hoe zij de eindjes aan elkaar knoopt, en nee, dat doet ze niét door te besparen op de studiekosten van haar kinderen.

61 reacties

  • Karine Roeland

    3 maanden geleden
    Het is zoals Marco zegt. En op kot gaan, moet dit????? Met 4 kinderen heb je veel korting, ook op NMBS. Grote gezinnen vanaf 3 kinderen krijgen korting. En de kinderen zijn oud genoeg om tijdens vakantie of in het weekend een studenten job uit te oefenen. Waar zit papa?
  • Steve Van Der Vekens

    3 maanden geleden
    Groot gelijk hoor. Kinderen behoren niet de dupe te worden vanwege het risico op financiële moeilijkheden wanneer het mis gaat. Het zou iets moeten zijn wanneer het goed is, waar op onbewust niveau rekening mee gehouden werd, toen men besloot om aan kinderen te beginnen. Onbewust niveau = je persoonlijkheid = een goede ouder.
  • Gino Denil

    3 maanden geleden
    Respect voor elke ouder en elk gezin dat vier kinderen groot brengt en laat studeren. Maar bij gescheiden partners hoor je inderdaad vaak maar de helft van het verhaal.
  • Vera Bres

    3 maanden geleden
    Je kan hier eindeloos over discussiëren,1 ding weet ik,dat je partner je verlaat begint de ellende.
  • Mark Opgenhaffen

    3 maanden geleden
    Amai ik ben beschaamd in de personen met hun kritiek hier. Ipv respect te tonen voor een vrouw die haar 4 kinderen alleen opvoedt. Hard werken, daarbij haar huishouden, en dan elke maand nog puzzelen hoe ze de maand gaat rondkomen. Knap dat ze haar kinderen laat studeren. Vroeger zou het onmogelijk geweest zijn. En voor commentaar tegen, en al zeker zij die geen kinderen hebben, probeer het zelf eerst maar eens. Dan zal je zien hoeveel een maand kost. Chapeau!!!