Burgemeester Bob Nijs wordt door de verpleging en dokters van CV De Abrahammekes op de onderzoekstafel gevraagd.© nma

Lachen met de burgemeester én premier De Croo op carnaval in Lommel

Lommel -

Zondagnamiddag stuurde Carnaval Lommel de 71ste Carnavalstoet door de straten van Lommel-Centrum. Het Lommelse prinsenpaar prins Glenn I en prinses Alissia I openden de stoet samen met de jeugdprinsessen van Lutlommel Emma I en Lante I.

Nele Mannaerts

Het talrijk opgekomen publiek kon genieten van een mooie stoet met mooi versierde praalwagens, grappige kostuums en enthousiaste groepen. Carnaval Lommel was tevreden. “Van de meer dan 30 groepen waren er twintig Lommelse groepen. Er zijn 8.000 tot 10.000 toeschouwers die deze stoet komen bekijken”, zegt Stijn Mannaerts, voorzitter van Carnaval Lommel. De deelnemende wagens hadden allemaal leuke thema’s: Tik tok, Bezige bijtjes, Barbie, ridders en jonkvrouwen, China, Roodkapje, Venetië en nog veel meer.

© nma

Het prinsenpaar beleefde hun eigen sprookje in het thema ‘Er was eens’. “Je bent maar één keer prinsenpaar met 1 x 11 en daarom wilden we iets speciaals doen om er een onvergetelijke stoet van te maken”, vertelt prins Glenn I.

© nma

CV De Abrahammekes lachen graag met de politiek. Met hun grote pop verwezen ze naar minister Alexander de Croo. “Iedereen klaagt en zaagt maar over alles. Daar worden wij schijtziek van. We hebben een pop gemaakt die minister Alexander de Croo moet voorstellen en die zit op de schijtpot.” En burgemeester Bob Nijs werd op het ziekenbed gelegd waar hij eens goed onderhanden genomen werd door de dokters en verpleging van CV De Abrahammekes.

© nma

© nma

© nma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer