De vermiste Zehra.
Volledig scherm
De vermiste Zehra. © Federale Politie

Ouders en familie wanhopig op zoek naar vermiste Zehra (14): “Ze liep ’s nachts thuis weg, zonder jas en smartphone”

Zehra, een meisje van 14 met autisme uit Wevelgem, is sinds woensdag 7 februari vermist. Ze werd één dag later gezien door haar opa in het station Gent Sint-Pieters, maar maakte zich opnieuw uit de voeten. “We weten dat ze al enkele keren de trein heeft genomen, maar intussen geen geld meer heeft, we maken ons grote zorgen”, zegt haar papa, Ali. “Sinds donderdag zijn we elk spoor bijster.”

  1. 14-jarige hoofdverdachte van groepsverkrachting in Kortrijk ontkent zijn vriendinnetje te hebben ‘uitgeleend’

    14-jarige hoofdver­dach­te van groepsver­krach­ting in Kortrijk ontkent zijn vriendinne­tje te hebben ‘uitgeleend’

    Wat er precies is gebeurd en hoe de gruwelijke feiten rond de groepsverkrachting in het Kabouterbos in Kortrijk konden gebeuren, is nog lang niet duidelijk. De tieners die opgepakt werden, spreken elkaar tegen in hun verhoren. De hoofdverdachte, het vriendje van het 14-jarige slachtoffer, ontkent alvast dat hij zijn liefje zou hebben ‘uitgeleend’. “Dat hij zou gefungeerd hebben als een soort loverboy klopt helemaal niet”, zegt zijn advocaat Nur Demirtas. De jongen verblijft momenteel in een gesloten instelling.
    Kortrijk
  2. Groepsverkrachting in Kortrijk nog driester dan eerst gedacht: slachtoffer riep ‘stop’, maar jongens bleven verder doen en filmden alles
    PREMIUM

    Groepsver­krach­ting in Kortrijk nog driester dan eerst gedacht: slachtof­fer riep ‘stop’, maar jongens bleven verder doen en filmden alles

    In het onderzoek naar de groepsverkrachting in Kortrijk komen steeds meer details vrij. Minstens vijf jongeren zouden het veertienjarige meisje hebben verkracht in het Kabouterbos na een dagje kermis. Hoewel het slachtoffer ‘stop’ riep, deden de minderjarige verdachten gewoon voort. De hoofdverdachte, die het meisje had gelokt naar het bos, verblijft momenteel in de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Dit is wat we nu weten van de verklaringen van de verdachten.
    Kortrijk