© Isosport

Emma Meesseman “koestert deze herinneringen met Belgian Cats voor altijd”, Delaere: “Hebben vrouwensport op de kaart gezet”

Emma Meesseman heeft genoten van het olympisch kwalificatietoernooi in het Antwerpse Sportpaleis. “Deze herinneringen zal ik voor altijd koesteren”, vertelde de power forward zondag na de 78-61 zege tegen Nigeria op de slotspeeldag.

Jens Heylen
Bron: BELGA

De Cats lokten donderdag, vrijdag en zondag meer dan 32.000 toeschouwers naar het Sportpaleis. “Voor het eerst zal ik iets onthouden dat meer dan basket is”, stelde de kapitein van de Cats. “Zoveel mensen zijn speciaal voor ons naar het Sportpaleis gekomen. Ik zal er eeuwig dankbaar voor zijn dat we deze kans gekregen hebben.”

LEES OOK. Al geplaatste Belgian Cats sluiten olympisch kwalificatietoernooi in stijl af met ruime overwinning tegen olympisch concurrent Nigeria

“Nigeria is een erg fysieke ploeg. We hadden misschien wel wat slaaptekort. We wilden het goed doen, maar dat zat er niet altijd in. Er zijn altijd dagen dat het wat minder gaat, maar we hebben wel steeds gereageerd en bij momenten mooi basket gespeeld. Nigeria is toch een ploeg die ook op de Spelen zal aantreden. Ik ben trots op iedereen in ons team. Alle Cats zetten veel stappen vooruit bij hun eigen club. Nu moeten we richting de Spelen blijven werken aan de details.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Antonia Delaere: “Hebben vrouwensport op de kaart gezet”

Antonia Delaere was zondag met 15 punten de topscorer bij de Belgian Cats. “We hebben het damesbasketbal en de vrouwensport in het algemeen op de kaart gezet in België”, liet ze na afloop optekenen.

“Iedereen was moe, maar voor dit publiek wilden we nog een keer alles geven”, aldus Delaere. “Ons beste basketbal hebben we wel niet veertig minuten lang getoond vandaag, maar met momenten hebben we toch ons DNA laten zien.”

Zowel Nigeria als België was al zeker van een olympisch ticket voor de match. “Je voelde dat de spanning eraf was. Maar het publiek heeft ons geholpen om de focus toch te behouden. Voor zoveel mensen wilden we een mooie prestatie leveren en met winst naar huis gaan, wat ook nog belangrijk is met het oog op de wereldranglijst.”

Na de rust kwam Nigeria terug tot op drie punten van België. “We zijn altijd rustig gebleven. We wisten wel dat we op dat moment niet goed bezig waren, maar we maakten de klik en begonnen opnieuw ons basket te spelen vanuit een sterke defence. We lukten opnieuw een paar fastbreaks en dat heeft ons weer gelanceerd”, vervolgde de shooting guard van het Spaanse Avenida.

Delaere blikt met een fantastisch gevoel terug op het kwalificatietoernooi. “Hier hadden we nooit van durven dromen. Ik ben superblij dat de federatie de stap heeft gezet naar het Sportpaleis.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Isosport

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal