Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Minder goals, meters en impact: hoe Romelu Lukaku helemaal is stilgevallen bij AS Roma

Hij jogt meer. En de doelpunten komen niet meer vanzelf. De statistieken van Romelu Lukaku (30) bij AS Roma zijn niet meer wat ze geweest zijn, maar temidden de kritiek na een non-prestatie tegen ex-club Inter heeft een Rode Duivel een bondgenoot gevonden. Een analyse van de harde cijfers van Lukaku, van zijn loopwerk in de Serie A tot de afwerking. Zijn trainer schetst de context erbij: “Lukaku heeft een fenomenale ingesteldheid.”

23 reacties

  • Ben Scharter

    2 maanden geleden
    Ik zeg het al langer, zet hem centraal in de verdediging en niemand die hem passeert met uitzondering van Zlatan, natuurlijk. Maar die is met pensioen. Inderdaad technisch te beperkt en kan geen man voorbij, zonder ruimte is hij nergens en dat blijkt voor de zoveelste keer. Ik zou hem echter wel op de bank zetten bij de RD als invaller wanneer er op de counter gespeeld wordt naar het einde toe. In topmatchen of sterke tegenstanders heeft hij geen rendement.
  • Saeri Wilan

    2 maanden geleden
    Openda en cdk hebben nog niets bewezen bij de nationale ploeg. Ook een lukaku die wat minder in zen vel zit is nog steeds de beste spits die je kan opstellen bij de rd. Heeft ook een nieuwe coach nu bij Roma, met een andere spelvisie.
  • Jasper Vanparys

    2 maanden geleden
    Het domste wat hij heeft gedaan is Inter verlaten daar zat hij goed. Als dit zo verder gaat moeten we misschien eens gaan kijken voor een Openda of een De Ketelaere op het EK.
  • christophe laporte

    2 maanden geleden
    Probleem van Lukaku dat hij met beperkte ruimte geen man voorbij kan. Technisch te beperkt. Op de counter en met een pak ruimte is hij enorm gevaarlijk maar ontneem hem de ruimte en de ballen springen van zijn voet.
  • luc Halans

    3 maanden geleden
    haaland scoort ook alleen maar als de voorzetten tot op de meter juist zijn , en zo zijn er nog .Zet lukaku bij city en de bruyne deelt zijn voorzetten uit zoals hij momenteel doet, dan scoort lukaku ook aan de lopende band.