Nieuw: Bestel je groenten nu online bij de boer

© fmr

Rechtstreeks bij de boer aankopen zit in de lift, maar in Izegem gaan ze nog een stapje verder: de boer komt zelf naar de klanten toe bij het project De Buurderij. Initiatiefnemer is Christophe Decaigny.

FRANK MEURISSE

“Als landbouwer zoeken we steeds naar alternatieven om ondanks de dalende prijzen die we in de sector zien toch onze omzet te verhogen”, zegt Christophe Decaigny uit de Haaipanderstraat in Izegem. “We waren al gestart met de thuisverkoop van varkensvlees, maar we willen nog een stapje verder gaan. We merken dat mensen soms de stap naar de boer niet zetten omdat ze niet voor al hun benodigdheden op één locatie terecht kunnen. Met de Buurderij wordt dit wel het geval.”

De Buurderij is een onderdeel van het concept Boeren en Buren. Het is een online platform waarop diverse landbouwers zijn aangesloten. Je kan er hun koopwaar bekijken, bestellen en afrekenen. De levering gebeurt dan op één centraal punt. Bij de Buurderij is dat in het oude gemeentehuis van Emelgem.

“Het is inderdaad niet de bedoeling dat we de bestellingen bij de mensen thuis gaan leveren. Dat is onbegonnen werk”, zegt Christophe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen