In deze woning in Kuringen bij Hasselt woedde de dodelijke brand.
Volledig scherm
In deze woning in Kuringen bij Hasselt woedde de dodelijke brand. © Nienke Horemans

Bewoner (51) overlijdt bij brand in huis in Kuringen

In Kuringen bij Hasselt is er zondagavond brand uitgebroken in een woning. Daarbij kwam de 51-jarige bewoner om het leven.

  1. Eén jaar na de illegale rave in Sint-Truiden: “2.000 euro schade, maar een vergoeding ga ik wellicht nooit zien”
    PREMIUM

    Eén jaar na de illegale rave in Sint-Trui­den: “2.000 euro schade, maar een vergoeding ga ik wellicht nooit zien”

    Precies één jaar geleden arriveerden op het militair domein in Brustem (Sint-Truiden) de eerste ravers, klaar voor een wild weekend. De dagen erna stond het Truiense dorp in het middelpunt van de aandacht toen duizenden mensen uit alle hoeken van België en zelfs Europa langskwamen om mee te vieren. Burgemeester Ingrid Kempeneers blikt terug op een weekend om nooit te vergeten. “Hoe moeilijk kan het zijn om zo’n illegaal feest stil te leggen? Wel, héél moeilijk...” Ondertussen loopt nog altijd het onderzoek naar de organisatoren.
    Sint-Truiden
  2. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt