In de Hoeseltse boekhandel 8’n heeft een gelukkige winnaar de jackpot van 2,5 miljoen euro gewonnen.© joge

In Hoeselt wordt er volop gespeculeerd: wie won Lottojackpot van 2,5 miljoen euro?

Hoeselt -

In de Hoeseltse boekhandel 8’n heeft een gelukkige winnaar maar liefst 2,5 miljoen euro gewonnen bij de recente Lottotrekking. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje in de buurt.

Johnny Geurts

In Hoeselt wordt er al volop gespeculeerd wie de gelukkige winnaar zou kunnen zijn. Maar de Nationale Loterij, altijd discreet als het op winnaars aankomt, heeft ervoor gezorgd dat de identiteit van de winnaar voorlopig geheim blijft. “Dat is gebruikelijk in dit soort situaties”, klint het. “Zo willen we de privacy van de winnaar beschermen en ongewenste aandacht voorkomen.”

Maar het gigantisch gewonnen bedrag maakt de tongen los. Francine, die zelf ook regelmatig op de Lotto speelt, heeft zo haar eigen idee. “Het zou geweldig zijn als de winnaar iemand is die het echt nodig heeft”, zegt ze. “Misschien iemand die door ziekte of tegenslagen in het leven financiële moeilijkheden heeft gekend. Laten we hopen dat hij of zij verstandig omgaat met dit plotselinge fortuin.”

Terwijl de nieuwsgierigheid naar de identiteit van de gelukkige winnaar blijft groeien, hopen de inwoners van Hoeselt dat het geld goed terechtkomt. “De kans is groot dat de winnaar een inwoner van Hoeselt is of misschien wel van Bilzen”, zegt een 70-jarige Hoeselaar. “Het is te hopen dat hij of zij verstandig omgaat met het geld. Er zullen wel genoeg aasgieren op de loer liggen om het geld te beleggen of te investeren. Ik raad aan: gewoon op de bank zetten en goed en bedachtzaam leven. En vooral gelukkig zijn.”

Eén ding is zeker: in Hoeselt zal men nog lang napraten en speculeren over de winnaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer