© EPA-EFE

Argentinië houdt titelverdediger Brazilië weg van Olympische Spelen, kan Messi overtuigd worden om mee te gaan naar Parijs?

Brazilië, dat de voorbije twee olympische titels won in het mannenvoetbal, heeft zich niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer in de Franse hoofdstad Parijs. De Brazilianen hadden een gelijkspel nodig tegen Argentinië, maar verloren met 1-0.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

De Braziliaanse beloften verloren zondag in de Venezolaanse hoofdstad Caracas een kwalificatieduel tegen de beloften van regerend wereldkampioen Argentinië met 1-0, na een treffer van Luciano Gondou.

Argentinië neemt zo deel aan het olympisch voetbaltoernooi, dat het in 2004 en 2008 wist te winnen.

Het olympisch voetbaltornooi is voorbehouden voor spelers jongen dan 23 jaar, maar elk land mag drie spelers selecteren die ouder zijn. Uiteraard wordt er gekeken naar de 36-jarige Lionel Messi als een van die dispensatiespelers. Hij won in 2008 al olympisch goud.

Messi heeft aangekondigd dat hij met Argentinië wil deelnemen aan de Copa America, die plaatsvindt van 20 juni tot 14 juli, minder dan twee weken voor de Olympische Spelen in Parijs. De combinatie zou loodzwaar zijn.

Argentijns beloftecoach Javier Mascherano zou Messi met plezier verwelkomen in de olympische selectie.

“Iedereen kent mijn relatie met Leo... en de deuren staan open voor hem om zich bij ons aan te sluiten”, zei coach Javier Mascherano, een oud-ploegmakker van Messi bij Argentinië. “De keuze is aan hem.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer