© BELGA

Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) wil gekoppelde bankrekeningen verbieden

Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) wil de banken verbieden dat ze gekoppelde bankrekeningen opleggen, zoals het verplichten een zichtrekening te openen om een spaarrekening te kunnen krijgen. Dat verklaarde hij maandagochtend op Bel RTL.

mtm
Bron: BELGA

“De Mededingingsautoriteit vindt dat er in België onvoldoende concurrentie is tussen de grootbanken. We moeten er echt iets aan doen om de concurrentie beter te laten spelen, dat de klanten gemakkelijker van bank kunnen wisselen. Daarvoor is onder meer een verbod op gekoppelde rekeningen nodig”, aldus de PS-minister. 

“Ik wil dat een Belg morgen een spaarrekening kan openen zonder de bank hem verplicht om een zichtrekening of een ander bankproduct neemt”, aldus Dermagne, die wil dat het wetsontwerp hierover nog deze legislatuur goedgekeurd wordt. 

De minister kwam ook terug op het tekort aan bankautomaten: “We onderhandelen met de vier grote banken van het land en de sectorfederatie Febelfin over een akkoord met precieze cijfers over de toegankelijkheid en een reeks engagementen. We moeten erkennen dat het op het terrein moeilijk blijft en dat de engagementen nog niet volledig zijn ingelost”, erkende Dermagne, voor wie alle Belgen toegang moeten hebben tot hun geld. “Dat is “een dienst die de banken moeten garanderen”, besloot hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer