© Karel Hemerijckx

Carnaval

Carnavalsduik met Vinnie de hamerhaai bij begin krokusvakantie in Dommelslag Pelt

Pelt -

In Dommelslag Pelt dit jaar geen ijsberenduik om het nieuwe jaar in te zetten, maar bij de start van de krokusvakantie was er wel een eerste carnavalsduik waaraan een vijftigtal jeugdige en minder jeugdige waterratten deelnamen.

Paul Theeuwen

© Karel Hemerijckx

Na het fluitsignaal van burgemeester Dennis Fransen waagden de aanwezigen zich bij een buitentemperatuur van 12° aan een duik in het verwarmde buitenbad. Zo opende Dommelslag meteen het Peltse carnaval.

“Tijdens de krokusvakantie staan er nog leuke extra’s op het programma. Zo kan je je vriendjes uitdagen op het waterparcours, magische werelden ontdekken in de VR-slide en kan je kennismaken met mascotte Vinnie de hamerhaai”, aldus Bart Dupon, centrummanager van Dommelslag. Aan carnavalssfeer ontbrak het niet. Dommelslag voorzag allerlei attributen waarmee men in het buitenbad kon springen en er was een dj met carnavalsmuziek. Na de duik was er voor de deelnemers warme chocolademelk op het buitenterras. Volgens Dupon komt er zeker een herhaling van de carnavalsduik. “Dit moet nog groeien maar er is potentie. Liever dit dan een nieuwjaarsduik maar dan terug in samenwerking met de clubs.”

© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer