Einde voor Mini Clubman

Alain De Jong

Mini zet de productie van de breakversie stop en rekent nu op het succes van zijn crossovers.

Bij lancering van de tweede generatie van de Mini werd in 2006 ook de Clubman van onder het stof gehaald. Die langere break kreeg naast de achterdeuren ook een half portier rechts achteraan en vormde zo een echt buitenbeentje in zijn segment. Een eigenaardigheid die bij de volgende generatie van de Clubman weer verdween en plaats maakte voor vier volwaardige deuren. Daarmee werd deze variant eigenlijk weer een gewone break, weliswaar met een zeer origineel en stijlvol voorkomen.

1,1 miljoen


De Mini Clubman boekte een redelijk succes en vond over de generaties heen ruim 1,1 miljoen kopers. In een eerste leven kende de Mini tussen 1969 en 1982 namelijk ook een Clubman breakversie met een gelijkaardig concept. Maar nu is dus beslist de productie finaal stop te zetten. Het laatste exemplaar van de Cooper S Final Edition liep van de band in de fabriek in Oxford (GB).

Het Clubman-hoofdstuk wordt hiermee afgesloten, maar tegelijk zet Mini meer in op zijn crossovers met de Countryman en de nieuwe Aceman. Een keuze die het merk wellicht geen windeieren zal leggen gezien de huidige markttendensen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content